Fredrik Backman

Jag har ett musikkris år. Jag har usel musiksmak och gillar typ ingenting. Så i år har mitt musikår betått av att lyssna på en låt om och om igen tills jag ledsnar på den. Sedan hittar jag en ny låt jag gillar och så håller jag på.
 
Istället för musik så har jag lyssnat på podcast och någon gång förra veckan så fick jag slut på podcast så jag laddade ner Bookbeat igen så nu har jag lyssnat på ljudböcker.
 
VI ska prata om Fredrik Backman. Han är ett geni. Hans böcker är riktigt roliga samtidigt som de tar upp rätt tugna händelser. De flesta böckerna börjar med en ensam person som genom boken får mängder av vänner.
 
Min mormor hälsar och säger förlåt:
Den handlar om en 8 åring tjej som är en riktigt besserwisser. Genom boken så lär hon känna sina grannar och för reda på mer saker om hennes älskade mormor. Min favorit av de böcker jag nämner i det här inlägget.
 
Britt-Marie var här:
Handlar en om 63 årig kvinna som var med i boken ovan. Hon skaffar sitt första jobb på mängder av år och börjar helt plötsligt träna ett fotbollslag (kan inte skriva för mycket om handlingen eftersom jag inte vill avslöja saker ifrån boken innan). Bra bok trots mycket fokus på fotboll. Jag hade hellre sett att huvudpersonen var en ny karaktär och inte en ifrån boken ovan men annas gillade jag denna. Men jag ogillar en hemsk sak som hände i slutet av boken, jag tyckte inte den händelsen behövdes.
 
Folk med ångest:
En banrånare hamnar på en lägenhetsvisning och håller människor som gisslan. När gisslan sedan blivit släppta och polisen kommit till platsen så är bankrånaren försvunnen. Man får följa poliserna och människorna som befann sig i lägenheten. Inte lika lättsam som de två ovanstånde böckerna men ändå lättsam. Jag tyckte den var seg i början men fastnade efter halva och gillade även denna. 
 
Rekoemderar alla tre. 
 
 

Kommentera här: