tivoli friheden 2019

Vi fortsätter min Danmarksresa. Tredje dagen och andra morgonen. Jag vaknade av att jag svarade ja på frågan om jag var vaken (Mormor gjorde inbrott i min dröm).
 
Tröttare än en elefant så orkade jag tillslut gå upp men när jag såg att båda mina kusiner fortfarande sov så kände jag mig lurad! Ännu mer lurad kände jag mig efter att mormor inte fullföljt  sitt hot om att kasta vatten på ena kusinen om han inte vaknade.
 
 
 
Trött och väldigt opepp så åkte vi till Aarhus för att spendera dagen på tivoli. Ja jag är såpass märkvädig att jag hellre stavar Århus med två A. Jag skulle ALDRIG skriva "Åborg" om Aaborg.
 
Jag var väldigt kluven till om jag ville lägga pengar på ett åkband. För jag tänkte ändå inte åka något. Men men det blev ett åkband och jag åkte typ väldigt mycket.
 
 
 
Jag avbryter för viktigt meddelande. Enligt mamma så har KSS i skövde bätre mat än sahlgrenska i Göteborg.
 
Vi började med att åka pariserhjulet, sedan tittade jag när kusinen åkte "nerskjutet". ALDRIG i hela mitt liv att jag skulle åka den. Eller jo om jag fick 750 tusen. Jag tänkte länge på mitt pris.  Men tydligen fick man välja om man ville åka fort ner eller långsamt. Hur de fungerade i praktiken vet jag inte. Men aldrig att jag skulle våga åka den långsamma, jag litar inte på att de verkligen skulle köra den långsamt ner.
 
#Litarintepåfrämlingar
 
Sedan var jag och kusin inne i lustiga huset (som var bättre när jag var liten!) och när vi kom till den mörka spegellabyrinten (som man troligen inte kan gå vilse i) så var jag fortfarande traumatiserad sedan förra året när det stog en EXTREMT knepig flicka där. Vem vet vad som jag döljas i mörkret. Men jag överlevde och tvingade kusinen att avsluta med att åka ruschkana ut.
 
 
Efter att ha tjänat in åkbandet så var det dags för mat.
 
Jag köpte en fransk hotdog meny. HELT SJÄLV. Trots den i kassan pratade konstigt språk, dvs danska. Jag svarade nej på något jag inte vet vad det betydde men det var troligen rätt för det blev bra.
 
Morfar köpte givetvis den största hamburgaren han kunde hitta och gnällde ännu en gång över att den var bränd.
 
 
Sedan åkte vi för fullt. Det fanns inte en sekund över att ta det lugnt och absolut inte att ta en milkshake.
 
(Blidtolkning: bilden visar att texten ovan var ironisk)
 
 
Jag och kusinen spelade minigolf. Jag lyckades vid två tillfällen få i bollen på första försöket. Bland annat på den banan som visas här under.
 
Förutom de banor jag var duktig på och de banor kusinen var dålig på så spelade vi hyfsat jämnt även om jag vann.
 
 
När vi hade lesdnat på att åka så var mitt sällskap tvungna att vänta på mig medan jag spelade pokemon. 
 
Jag gjorde min första  (typ) raid. Jag har alltid varit osugen just för att de varit svåra och att jag varit ensam med att spela. Men tivolit var vi många. Vi var 10 st som besegrade den elaka och svåra pokemonen. Det bästa med upplevelsen var att man fick presenter (i spelet) efter man klarat den.
 
Tillbaka till verkligheten. Morfar vägrade backa på bilden. Ville ta kort på honom när han stod bland vattnet som åkte upp i luften (försöker blindanspassa igen)
 
 
Sedan hem till mormors syster där det bjöds på smörgås buffe. Varje gång vi varit i väg så kom jag hem med en tom vattenflaska som jag gav henne. Hon blev jätte glad.
 
 
Sedan tvingade jag ut kusinen på pokemon jakt. Några minuter bort låg ett pokemon stop bland brevduvorna.
 
 
Några minuter senare så kom vi fram till ett pokemon gym som jag och kusinen tog över och hade hela natten.
 
Danmark har sjukt mysiga hus.
 
 
Sedan gick vi hem (vi hittade alltså hem) och sedan gjorde vi inget speciellt resten av kvällen förutom att äta kakor.

Kommentera här: