Högerfatting och hoppklara

I tisdags så var det Rallylydnad träning igen.
 
Denna gången kände jag tydligt bevis på att jag och Klara är sjukt lika varandra. Vi är ambitiösa, trasmiga och disträa.Typ. Vi skulle göra en rätt svår bana och känslan var mest att jag var spänd och disträ medan Klara var över taggad och glad. Men annars skötte hon sig fint. 
 
Vi skriver i punktform:
 
¤ Jag är värdelös på mentalträning. Jag tittade på en annan i gruppen som gick banan före mig. Jag såg framför mig alla fel jag och Klara skulle göra.
 
¤ Sitt, stå och ligg är tydligen svårt! Klara kan lägga sig ifrån stående men i den ordningen så var det lurigare. 
 
¤ Klara tycker att det är jätte roligt att hoppa! Hon hoppade hindret totalt 5 gånger när hon egentligen skulle ha hoppat det bara 2 gånger under träningen.  Enligt skylten så skulle Klara sitta ner och sedan skulle jag skicka iväg henne över hindret. Klaras plan var att rusa till hindret och hoppa det så fort hon såg att hindret var nästa. Men hon kom snällt tillbaka och gjorde som jag ville.
 
¤ Hopp nr 5 skedde när vi skulle plocka bort banan och Klara sprang lös i hagen. Hon tänkte på egen hand hoppa hindret en 6e gång men då hade jag ropat på henne strax innan så hon valde att vara lydig.
 
¤ Efter fikat så fick vi bättre flyt. Jag bestämte mig för att ta en skylt i taget och ibland ett steg i taget.
 
¤ Ett tag var Klara verkligen sitt bästa jag vid ett lurigt tillfälle. Jag har svårt att hantera det för jag vill bekräfta att hon gör något bra men då blev hon övertaggad. Det är lättare att kämpa aktivt för att få det man vill ha.
 
¤ Innan andra rundan så tränade vi på att byta sida. Först skulle hon sitta intill mig på min vänstra sida för att sedan gå framför mig och sätta sig min högra sida med nosen åt samma håll som jag har min nos (dvs rakt fram). Det gick sådär men jag var nöjd över att hon bara satte sig vid min högra sida och tittade på mig. Därifrån gick det bra att gå med henne på min högra sida.
 
¤ På andra rundan gjorde vi just detta och det gick riktigt bra den korta stunden jag ville ha henne på min högra sida.
 
¤ Vi fick en läxa på att göra en bana på 9 skyltar varv av en avancerad skylt. Jag var duktig och gjorde läxan samma kväll eftersom jag känner mig själv. En vecka går fort och jag ville inte riskera att göra läxan i bilen påvägen dit.

 
Bild ifrån i somras.

Kommentera här: