Leaving neverland

I helgen såg jag dokumentären om två män som berättade att de blivit sexuellt utnytjad av  Michael Jackson när de var barn.
 
Jag skulle faktiskt bli riktigt förånad om de inte talade sanning och jag citerar Pellespopulara på instagram "är enabart 10 procent sant så är det fan illa".
 
Dokumentären är bra gjord och inte alls tråkig som jag trodde den skulle vara. Man mår eländigt och man upplever så mycket känslor som man inte riktigt vet hur man ska hantera.  Det är en viktig dokumentär. Dels för att de som blivit utsatta för sexuella övergrepp ska våga prata om det men också för att dagens föräldrar ska se hur grooming kan gå till och se varningstecken.
 
 
Lite saker i punkform.
 
¤ Det är riktigt hemskt att MJs barn mår dåligt just nu.
 
¤ Att pojkarna som blivit utsatta (samt deras familj) har ALL rätt att skuldbelägga sina mammor MEN vi andra har ingen rätt att lägga skulden på henne. Även hon blev groomad och det är lätt att säga att vi aldrig skulle ha låtit våra barn sova med en främmande man. Men MJ var en person de såg upp till och som charmade in sig på hela familjen och jag förstår att man är naiv och tror att det är en vuxen som är bra för ens son. Det tar emot lite att försvara kvinnorna men skulden ligger inte där.
 
¤ Allt man med 100 % sannorlikt vet är sant. Bara det är helt sjukt. Att han sov med barn, att han höll handen med barn och umgicks massor med barn. Allt han sa och skrev till barnen. 
 
¤ Nu lyssnar jag typ aldrig på MJ frivilligt  (sedan innan) men jag tror faktiskt att jag tycker det är okej att älska hans låtar. Men den frågan är en så liten del av allt.  Egentligen är det bra om radiostationer fortsätter spela honom så ämnet lyfts. 
 
 

Kommentera här: