Rallyklara 2019

Igår var det dags för årets första rallylydnadträning.
 
Vi fick börja med att bygga en lång bana med många vänt helt om.
 
 
Första gången vi gick banan så skötte sig Klara fint. Hon tappade fokus på mig vid 3 tillfällen och vi gjorde några småmissar min i det stora hela så var hon super fin.
 
I slutet av banan så kom nybörjargruppen och tittade. Det var nervöst.  Klarade tittade till en gång på dem men annars skötte hon sig fint inför publiken.
 
Jag har inte en enda bild på Klara på träningen men jag har en selfie. Men det känns rätt hälsosamt att mobilen är bortlagd så hon hade fullt fokus.
 
 
Sedan var det fika. Då fick vi nya skyltar (i svårhetsnivån över) att börja träna in (vid annat tillfälle). Bland annat så ska hunden backa (dvs gå baklänges) något som lät helt omöjligt men jag provade sen på klara några steg och det gick över förväntan.
 
En annan sak som ska tränas in till den nya nivån är att ha hunden på fel sida. Det fick vi träna på efter fikat.  Det är SJUKT vad svårt det är. Klara vill snällt gå vid min vänstra sida och trodde jag var fullständigt dum i huvudet.
 
Att gå runt mig i från fel håll var omöjligt. Att göra det ifrån rätt håll är det Klara är bäst på.
 
 
Sedan avslutade vi med att gå bannan åt rätt håll. Vi var inte lika bra som vid första rundan men helt okej. På hindret så laddade hon till och började rusa för tidigt. Men för första gången så lyckades jag släppa kopplet i tid så hon fick ett bra hopp utan att kopplet tog emot. 
 
Vi har ju haft problemet att hon laddar för tidigt för att sedan tvingas bromsa upp för att kopplet tar slut för att sedan få ett dåligt hopp. 
 
Efter hindret kom hon snällt tillbaka till mig. Att djur kan tycka att det är så roligt att hoppa.Det sista jag vill nämna om träningen var att det var ISKALLT när solen gick och la sig.

Kommentera här: