Slutet

Sorry!  Nu skall vi prata om jordens undergång lite. Jag har i veckan läst klart  Mats Strandbergs bok som heter Slutet. (den jag bloggade om i början av veckan)
 
Jordens befolkning får reda på att om 3,5 månad så kommer en komet träffa jorden, allt levande på jorden kommer dö och det är för sent för att göra något åt det.
 
Boken utspelar sig när det är en månad kvar (de har till och med slutdatum) och handlar om två 17 åringar.  Man får följa hur de känner och hanterar allt som händer. Sedan är det tyvärr en deckargåta med i boken som jag var totalt ointresserad av. Hade velat följa deras liv utan att de skulle lösa ett mysterium. 
 
Boken är läsvärt och man känner sig lite eländig men det slutar ändå fint även om de dör strax efter boken slutat.
 
 
Lite punkter.
 
¤ Att dö själv är en sak men att ALLA människor på jorden skulle dö är läskigt. Att allt, alla gjort helt plötsligt skulle vara borta skrämmer mig. Att allt bara skulle sluta existera. På fb så var det någon som frågade för ett tag sedan vad man skulle göra efter sin död om man fick välja. Antigen så är man helt borta (det händer inget efter döden) eller så får man leva om sitt liv en gång till precis som det var (man kan inte ändra något och inget annat ändras heller)
 
Trots jobbiga saker i livet som jag inte har lust att uppleva igen så skrämmer det mig mer att inte existera alls.
 
¤ Om bokens händelse skulle inträffa i verkligheten. Skulle då myndigheter och viktiga människor berätta det för vanligt folk? Att vi människor vet att vi kommer dö skapar kaos, lidande och en hel del ångest. Men samtidigt har vi rätt att veta att vi snart kommer dö. J
 
¤ Givetvis så funderar man själv på hur man skulle ha levt sitt liv om man bara hade några månader kvar att leva. Eller kanske ännu mer intressant, hur man skulle tillbringa de sista timmarna.
 
De sista månaderna ser jag på tre sett.
 
1. Att vara i en romantisk bubbla med någon. Det går säkert att få någon att dumpa sin tjej med motiveringen att han får det roligare med mig. Eller hitta en lämplig singel för endamålet.
 
2. Lämna allt och dra till en större stad. Jag tänker att hotellen står tomma så det går säkert att bo där (pengarna har förlorat sitt värde). Sedan typ sex, droger och rock n roll (kanske inte riktigt så men ändå känslan). Lär bli mördad innan sista kvällen. 
 
3. Passivt leva som vanligt, typ. 
 
Sista kvällen så tror jag att jag hade velat vara med vänner med ett stort glas med bubbel omringat med främmande människor. Jag tror inte jag hade fixat att vara med min familj och veta att de snart kommer dö. Men samtidigt så hade det varit skitjobbigt att ta farväl + att man samtidigt måste visa hänsyn till deras känslor och hur de vill ha sista kvällen.
 
Känns extremt eländigt att skriva det här inlägget.

Kommentera här: