Ett inlägg om en väska blev ett inlägg om namn

Bloggens innehåll denna veckan är rätt trist men det blir bättre nästa vecka. Så vi fortsätter att prata om mina katter under tiden vi väntar på nästa vecka.
 
Här kommer ännu en bild där Sonja ligger på en av hennes favorit sovplatser.
 
 
Det är trevligt att någon i mitt hushåll använder den väskan. Den är snygg men lite för stor för mitt liv.
 
På tal om Sonja. Om ni googlar "katter vet vad de heter" så hittar ni en artikel som handlar om just det.  De hade gjort ett expriment där ägaren och en okänd sagt mängder ord. Katterna visade tydligt att de visste sitt namn även om de försökte vara diskreta (katterna alltså, inte forskarna).
 
Det hade varit riktigt spännande att göra det testet med Sonja. För jag tror inte det finns en chans i hela världen att hon vet det. Knappt jag vet att hon heter Sonja trots jag gett henne namnet. Jag är 100% säker på att hon kommer tro att hennes namn är bebis. Eller möjligtvis babe. 
 
 
Pepsi ville inte vara sämre än stora syster och gjorde som alla små syskon gör, härmas. Jag är rätt säker på att hon vet att hon heter Pepsi eller iallafall peps. 
 
Så mitt budskap är att inte kalla djuren bebis, Det kan sluta med att de tror att de heter det. Sonja har hittils bara varit hos vetrinären en gång (när hon skulle kastreras) men om hon skulle tvingas bli inlagd hos vetrinären så måste jag nästan ange namnet bebis eftersom hon tror att hon heter det och det säkert är en trygghet att bli kallad ens namn av okända människor.
 
 
PÅTAL om att bli inlagd. Jag skrev igår om Zira. När hon opererade bort ögat så fick hon bo på klinik ett par dagar. När vi skulle hämta henne så fick jag följa med till buren där hon bodde på kliniken får hon var vansinnig (hade ont). Zira är inte den keligaste katten så jag blev förvånad över den kärlek hon visade när jag kom.  Ska jag vara helt ärlig så vet jag knappt om den historian ens gav något till inlägget.  Kändes som ett sidospår.
 
 
Men vi fortsätter på temat namn. Det här inlägget blev mer intressant än vad jag trodde
 
På hundkursen förra veckan (veckans rallylydnad är inställd pågrund av valborg). Så fick vi skriva ner våra namn + hundens namn för att kursledarna ville ha dem för att kunna göra diplom efter avslutad kurs.. Jag ÅNGRAR verkligen att jag inte skrev hennes stamtavle namn. Hade varit spännande att se kursledarnas reaktioner.
 
De vet att Klara heter Klara. Men de vet inte att Klara heter Ellen. 
 
 

Kommentera här: