Göteborg, del 2 av 4

Nu var det dags för andra dagen i Göteborg.
 
Det första jag tänkte när jag vakna var att jag undrade vart hunden var någonstans. Sedan somnade jag om för att tänka samma sak nästa gång när jag vaknade. Sedan trodde jag att mitt pokemonkonto, fb och instagram hade blivit hackat då det inte gick att ladda men tack och lov så upptäckte jag ganska snart att hotelles wifi hade gått ut (man får starta om det var 12;e timme)
 
 
Sedan var det dags för hotellfrukost.
 
 
Denna dagen var det alltså valborg och jag gav mig ut på jakt på kaffe för att sedan besöka konstmuseumet.
 
Jag har fotat en vägg med flera tavlor, mitt syfte med det var att jag undrar om det finns en plan över hur tavlorna hänger. Om de tavlorna höst upp gör sig bäst på avstånd.
 
På bilden längst ner till vänster så ser vi en av mina favoritkonstnärer på museet. Ivan ingvarsson. Även om jag blir sjukt imponerad över tavlor där konstnären har målat verklighetstroget så tilltalar färgglada tavlor mig mer. Carl Kylbergs tavlor är också fantastiska.
 
Den högra bilden längst ner tog jag med mest för det kändes creepy att måla en tavla med kungen som precis dött.
 
 
När jag kom ut ifrån musset så satte jag mig på en bänk och skulle instragramma när det helt plöstligt kom ett gäng där två killar klädde av sig och hoppade i fontänen!
 
Jag hade alltså råkat hamna mitt i samlingspaltsen till en studentparad (högskolan tror jag)
 
 
 
Sedan var det dags att jaga mat. Äntligen så fick jag smaka på den veganska kebaben ifrån jonsborgsgrillen. Stället jag drömt om flera nätter. Den var riktigt god.
 
 
Sedan tillbaka till hotellet någon timme och ladda batterierna (på både mig och mobilen). Hur mysigt det än att åka iväg ensam så tar det mängder av energi att vara ensam bland främmande människor. I sällskap så kan man koppla bort omgivningen och fokusera på sitt sällskap.
 
Sedan bar det av mot slottskogen och naturhistorisak.
 
Först kändes museumet inte värt att klättra upp för ett berg. Men sedan såg jag den enorma valen. Helt sjukt att det finns så stora djur dolda i haven. Sedan såg jag en björn som man inte fick klappa så jag tog en fejkad bild där jag klappade den. Däggdjurs avdelningen var intressant tills jag kom fram till jag tycker det är osmakligt med uppstoppade djur.
 
Sedan hittade jag valborgsbrasan, fotade den, sedan lämnade jag parken.. Jag kände inte för att stanna i parken i flera timmar ensam. Jag hade kunnat ta en promenad runt i parken, samt ätit något men vem vet om jag hade hittat brasan igen.
 
 
Jag bestämde mig för att leta jätte stora bullar i haga. Efter många om och några men så hittade jag cafeet men då var jätte bullarna slutsålda!
 
så det fick bli en nutellabrownie och chokladboll. Helt okej det också även om jag var besviken. Vem vet om jag någonsin lyckas hitta dit igen.
 
 
 
Ännu en besvikelse. Rosa expressbussarna är inte rosa!!
 
 
Jag tog spårvagnen tillbaka till hotellet och då var min hjärna nästan helt utladdad så jag råkade gå av en hållplats för tidigt. 
 
Så jag tröstköpte en islatte (eller jag tänkte köpa en vaniljlatte men antigen sa jag fel eller så hörde hon fel, oavsett så var det helt okej)
 
 
Resten av kvällen spelade jag pokemon ifrån sängen.
 

Kommentera här: