Förlåtelse

För några veckor sedan funderade jag på innebörden att förlåta någon. Inför det här inlägget så hittade jag en jehovas vittnes sida som berättar vad bibeln säger om ämnet.
 
 
Tydligen så innebär att förlåta att man överser med felsteg och själva ordet  betyder låta gå eller överge. Det innebär också att man släpper bitterhetskänslorna och och inte längre vill bli gottgjord.
 
Än så länge låter det rimligt men det jag funder på är när man inte vill förlåta en händelse men man har valt att förlåta personen eftersom man tycker om personen. Även om man inte känner något negativt över personen. Har man verkligen då förlåtit? Bibeln hade tydligen svar på frågan eller hade den det?.
 
Att förlåta innebär inte att man ser genom fingrarna med det som har hänt. Bibeln fördömer faktiskt dem som anser att ett dåligt beteende är acceptabelt. (Jesaja 5:20)
 
Kanske är det lättare att förlåta personen än händelsen? Iallafall om det är någon nära. Är det någon onära så är det nog lättare att förlåta händelsen än personen.
 
 
 
 

Kommentera här: