Vi var duktiga på riktigt

Vet ni hur svårt det är att gå ett steg, stanna, gå två steg, stanna, gå tre steg och stanna igen? Det är inte så svårt MEN om man samtidigt måste hålla koll på att hunden följer med och sätter sig varje gång jag stannar, då är det svårt!
 
 
Jag och Klara var jätte duktiga i tisdags. Det säger jag varje vecka nästan men denna gången menar jag det lite extra. Om man bortser med att jag inte kan räkna. På första banan var hon lite seg. Inget negativt med det, förutom att det är ovant + att jag måste lita på att hon stannar kvar när hon går på fel sidan.
 
Sedan hade vi inomhusteori/pyssel (färdig bild kommer om några veckor). Sedan gick vi ut och gjorde banan en gång till. Då var hon lite mer på hugget men samtidigt väldigt fin. Vår tränare berömde oss på Klaras paradgren, där hon ska sitta framför mig. Klaras sätt att ta mitt kommando var nog det snyggaste hon sett någonsin.
 
 
 
Jag hade byggt en bana jag blev riktigt nöjd med. Den såg ut som ett F som var upp och ner typ.
 
306  - sitt, stå och sitt. Inga problem förutom att man måste komma ihåg att sätta hunden igen efter man bett henne att stå.

215 - Snurr unger gång. Förutom att vi inte kan under gång just nu så gjorde hon det fint.

204 -  Sitt, lämna, sväng höger, ta ett steg och kalla in, sitt. Inga problem men hon förekom mig några gånger på denna (och den liknande skylten). Dvs hon valde själv att komma någon sekund innan jag sa att hon skulle komma. Nästa gång ska jag testa att ropa på henne innan/utan att jag vänder mig på att titta på henne medans jag ropar.

 315 - Stå framför och sedan tillbaka till min vänstersida. Första banan så tror jag hon var snabb och satte sig men andra gången skötte hon sig.

311  - helt om mot varandra. första banan när hon var lite seg så blev det inte så jätte snyggt men hon skötte det ändå fint.

123 - Det jag nämde i början av inlägget. Första banan när hon var seg så kom jag av mig i räkningen helt eftersom jag var rädd för att hon skulle byta till min vänster sida (efter förra skylten så går hon på min högra sida)

 211 - sväng höger och sitt. Tror inte denna var något problem.

209 - Denna var den vi fick beröm för. Först skulle hon sitta brevid mig, sedan framför mig. Sedan sätta sig på min vänstersida och vara på rätt sida igen.

303 -  sitt, helt om sitt.  Här kände jag att jag hade väldigt många sitt i min bana. Hon följde med fint.

216 -  Diogonalt sidosteg. Tveksamt om vi gjorde den så bra (mitt fel) men jag fick ingen kritik för den, inte av någon av frökarna.

110 - 360 graders vänding till vänster. Vi ska båda två gå i en ring. Vi är inte jätte bra på den. Klara som är innerst tappar lätt fart. 

116 - Spring. Ska jag vara ärlig så var min springdel i banan den bästa springdelen jag någonsin gjort. Ifrån denna skylt till nästa så är det 3-5 meter. Eftersom jag stegar sådär så var det nog närmare 3 meter. 

217 - Sitt, lämna, sväng vänster, gå ett steg, kalla in. Klara blev väldigt pigg och glad när vi skulle springa på skylten innan så jag hann inte riktigt få stop på henne i tid så hon fick vända tillbaka. Annars var det samma som jag skrev på högersvängen.

128 - Sitt och sedan skulle jag gå runt Klara. Mellan denna och förra skylten var det dags att springa igen. Hon var laddad igen men jag tror jag fick stop på henne lite lättare. Vi ska alltså träna att på att springa och få stop på hunden i framtiden.
 
117 - Normalt tempo. Jag tyckte hon gjorde riktigt fina övergångar båda gångerna.
 
 
Sedan gick vi även en nybörjarbana. Den började fint, tills hon i en vänstersväng fick upp ett spår och svängde en halvmeter innan jag ville att hon skulle göra det. Samt fortsatte gå en halv meter för långt bort ifrån mig. Samt hellre nosade än gjorde det jag ville. Men efter vi svängt ifrån den spännande stigen så blev hon lydig igen.
 
MEN eftersom den banan är enklare än vad vi tränar på så tycker jag inte att "misslyckades/olydnaden" räknas på helhets intrycket på veckans träning. Fint att man kan göra upp sina egna regler och krav.  Samt att den banan mest kändes som en bonus för att göra något mer.

Kommentera här: