Rallylydnad - avancerad/fortsättnings bana.

Jag har nämnt förra veckans klara träning lite snabbt men tar upp det lite mer nu. Mest för att jag gjort banan vi gick och att jag vill spara banor jag gjort.
 
Dock så var inte det här den bästa banan jag gjort. Men den får vara med. Fördelen med den här banan är att den passar när två personer på olika nivåer tränar ihop. Dvs avancerad och fortsättningsklass nivåerna. Ni som tränar rally kommer förstå. Tillägger också att den avancerade delen är anpassad för oss som precis börjat öka nivån.
 
1. 210 - Sitt, stå och sitt.
Inga problem med Klara. 
 
2. 110 - 360 grader vänster.
Svårigheten för mig är att min hjärna tycker den skylten är svår att tyda vilket håll jag ska gå ut. Eller öh man ska gå åt vänster men det har jag inte lärt mig utan jag försöker tyda bilden.  Tror inte denna var några problem med.
 
3. 205 - Sitt, stå och gå runt.
Första gången så fixade vi den utan problem tror jag. Men andra gången så satte hon sig innan jag hann runt henne.  Men jag är ändå imponerad med tanke på att hon inte kunde denna alls för 1 år sedan.
 
4. 215 - snurr.
Om jag minns rätt så gick denna sådär de två gångerna vi gick banan. Jag fick stanna när hon snurra och minst en gång tog det en stund innan hon koppla. Men denna skylt har vi i efterhand fått till. Igår när jag tränade hemma så kunde hon utan problem snurra trots jag var i rörelse.
 
5. 132. - 8an.
Inga konstigheter. Men får er som tänker prova min bana.  Tänk er att ni bygger resten av banan som ett T. Går man in i 8an ifrån vänstra sidan så hamnar man på en avancerad bana.  Men går man in ifrån den högra sidan så kommer man till en fortsättningsbana.
 
Eftersom jag tränar avancerad (eller ja.. vi håller på att försiktig börja det).
 
6. 305 - sitt, stå ligg.
Det var blött i gräset så liggen blev inte så bra på denna träningen.  Tror mest hon fusklåg eller reste sig få fort hon fått godis.
 
7. 315 -Stå framför, vänsteringång 
Denna skylten har vi egentligen inga problem med. Men jag tror hon satte sig en av gångerna men jag minns inte riktigt. 
 
8. 311 -  Helt om motvarandra.
Denna skylten är relativt lätt och känns ganska naturlig. Efter denna så har man högerfattning. Dvs hunden ska gå på fel sida.
 
9. 306 - Sitt, stå och sitt.
Inga konstigheter. Klara var nog mest tacksam över att inte ligga.
 
10. 123 - 1 steg, sitt, 2 steg, sitt, 3 steg, sitt.
En ganska lätt skylt när man har hunden på vanliga sidan men svårare när man har hunden på fel sida. Störst svårigheten är egentligen att räkna. Men det klarade jag utan problem.
 
11. 125 - Ligg.
Att gå ifrån stående till liggande, det kan klara men inte den kvällen pågrund av blöttgräs. Första gången vi gick banan så fick jag sätta henne först och andra gången så försökte jag nog inte ens att få henne att ligga.  Ibland är det ingen ide att bråka. Om man valt fortsättningsbanan så är denna skylten den första efter 8an. 
 
12. 109 - 360 höger.
Denna var svårare än vad jag trodde (med högerfattning) och vi fick inte alls till den någon av gångerna. Andra rundan så tappade jag henne helt efter det misslyckade ligget. 
 
13. 104 sväng vänster.
En okomplicerad vänstersväng. Första rundan inga problem men i andra så hade jag som sagt tappat högerfattningen och hade oflyt.
 
14. 208. Sitt, sitt framför, höger ingång, sitt.
Inga problem med Klara. I andra rundan hade jag problem med högerfattningen mellan denna och tidigare skylt.  Efter denna så är hunden tillbaka till vänsterhandling.
 
15. 116 - Spring
Jag trodde jag var smart som placerade spring framför hinder skylten efter som jag ändå behöver springa när klara tar sats mot hindret.. MEN klara var inte med i min tankegång..
 
16. 203 - hinder.
Alltså.. jag har nämt det här i ett tidigare inlägg. Klara älskar att hoppa och brukar ladda mot hindret. Men denna gången var hon så fokuserad på mig så hon missade hindret (!!!).  så vi fick gå tillbaka och hoppa det. Sedan tog jag skylt 12 - 17 igen). Denna gången trodde jag hon skulle ladda men nää hon höll på att missa igen. Hon hade fullt upp med att ha koll på mig men jag lyckades få henne att hoppa i sista stund men vi hade inget flyt. I andra rundan så... jag höll på att springa på henne för hon  sprang upp framför mig. jag fick satta och ja.. hon kom över hindret efter att jag styrt henne vid min sida igen. 
 
17. 101 - sitt.
Ett enkelt sitt tog jag med pågrund av att jag tidigare haft problem med att få stop på henne under spring. Men jag tror denna gick rätt bra men det är möjligt att jag förträngt det eftersom vi inte hade flyt på hindret.
 
Det här är en lång bana och man är rätt tacksam när den är över. 

Kommentera här: