Semlor, snögubbar och dans

Det har varit en rätt händelserik dag idag. Eller ja.. det finns mycket att skriva om iallafall. Allt började med att jag sent igårkvälll läste att det snöade någonstans i närheten av göteborg. Jag sprang genast till fönstret och tittade om det snöade här också.
 
Eller ja.. det gjorde jag inte.. Jag gick in i väderappen som sa att det snöade nu. Sedan tittade jag ut genom fönstret och såg mycket riktigt snö på marken. 
 
 
Innan idag så har jag varit kluven i mina teroier om denna vinten. En del av mig har länge trott att vintern har varit försentad och att den kommer bli seg och lång när den väl kommer. En annan del har på senare dagar börjat tro att det inte kommer komma någon vinter alls.
 
Men vintern kom Nu kanske vi aldrig blir av med den.
 
 
Idag stod det på schemat att jag skulle träffa kuratorn.  Jag var inte alls pepp. Jag hade ögonmigrän igår och hjärnan kändes trött. Min styvfar körde in mig men hem så skulle jag åka buss.
 
Jag hade 20 min att vänta innan bussen gick. Jag hade inte tänkt köpa någon semla idag och jag var egentligen inte sugen på kaffe heller. Men sedan kom jag på att jag var nyfiken på espresso houses semlor.
 
Så jag köpte semlor och en semlelatte. Latten vet jag inte riktigt vad jag tyckte om.. Den var inte såpass god som jag hade hoppats på. Semlorna.. De har jag mer att säga om men mer under bilden.
 
 
1. Utseendemässigt så var det den perfekta semlan.
2. Locket var bra placerat men var hårt att äta.
3. Grädden var inte god.
4.  Mandelmassan var RIKTIGT GOD!
5. Bullen var helt okej. OM  man gillar köpbullar.
 
Så tyvärr så får den bara 6 av 10 i betyg. Hade grädden varit bättre så hade den kunnat få en 8a. Jag hade redan ätit upp locket när jag kom på att jag borde ta en bild.
 
 
Eftersom vintern inte ha verkat viljat komma så har jag trott att jag inte skulle få möjlighet att göra en snögubbe till min "32 saker innan 32" lista.
 
Men när jag gick av bussen så upptäckte jag att det var snögubbe snö ute! Dvs mycket kramsnö. Så motvilligt så gick jag ut. Jag var inte alls sugen på att göra snögubbe idag. Men måste man så måste man. Det kan ju vara enda chansen innan jag fyller 32.
 
Men det var riktigt roligt när jag väl kom igång. Jag gjorde snögubben hos mamma. MEN jag gjorde misstaget att i början rulla snön på deras altan (med trä underlag) och det är inte att rekomendera. Den rullade dåligt, snön fastnade dålig och det var omöjligt att få bollen rund.
 
Men på gräs så gick det mycket bättre att rulla. Så den blev inte vacker men till nästa gång så kommer den bli vacker!!
 
 
Sedan tog jag ett bad. Jag lyssnade på en podcast jag aldrig hade lyssnat på tidigare. Jag lyssnade på den pågrund av att personen vars instagramkonto jag började följa igår gästade den podden..
 
Vad podcasten heter minns jag inte men ni hittar den genom att titta på instagramkontot Ninjathecow. Det handlar om en tjej som rider på en ko. Det kan ha varit det gulligaste jag sett i år.
 
 
Sedan gjorde jag en snöängel. Det är väldigt roligt men det ger inte samma kick som det gjorde förra året och gången innan det. 
 
Idag var snögubben mer givande. Samt semletestet.
 
Öh ängel kanske inte blev så bra. Huvudet syns dåligt.. Då försökte jag ändå trycka ner huvudet. Kjolan är längst ner på bilden.
 
 
Väl hemma så gjorde jag en dansutmaning.
 
En vän hade genom sitt jobb fått en hälsoutmaning. I tolv min varje dag så ska de dansa. I texten så stod det att det var ungefär 3 låtar. Men enligt mig så är tolv min snarare fyra låtar. 
 
Så jag dansade i fyra låtar. Mina djur tyckte att jag var fullständigt dum i huvudet. Mitt råd om ni ska testa det är att inte ta förlånga  låtar. Min första låt var fem min  och det var för länge. Man får en nytänding för varje ny låt.
 
Om jag gör om det? Jo kanske. Vi får se imorgon! Eller någon annan dag. Eller se och se.. SNÄLLA TITTA INTE!

Kommentera här: