attraktionslagen

Idag har jag varit trött (vem är dock inte det) och oglad för första gången sedan jag började med självkänsloövningarna. Jag tror jag är känslomässigt bakis, dvs har negativ energi som vill komma ut.
 
Men nu struntar vi i det och pratar istället om föredlarna med övningen. Jag upptäckte igår morse att om jag går förbi en spegel och råkar se mig själv så blinkar jag åt mig själv (!). Det är inget jag gör medvetet utan det upptäckte jag efter att ha kommit på mig själv med att göra det vid två tillfällen.
 
Jag har även på fullastade allvar tyckt att jag varit ett geni som hade sparat den parfymfriatvålen som jag köpte vid min förra tatuering. Jag trodde jag slängt den men tydligen inte. Det kallar jag att bli tacksam över en själv. 
 
Men ett steg längre i må bra projektet. I år så har jag även lyssnat på Lili Öst bok om attraktionslagen. Man kan tro vad man vill om attraktionslagen men det finns några vettiga bitar i hennes budskap.  Tydligen så får man bra saker genom att vara positiv. Både genom känsla och tanke. Att vara positiv är något jag är för och något man mår bättre av (inom rimliga gränser)
 
Något jag tyckte var intressant var att man inte kan gå ifrån negativtanke till positiv. Man måste först vara neutral. Nu har jag inte varit jätte negativ sedan jag läste det men det händer att jag har en en obekväm känsla. Efter att neutrailserat mig så har jag direkt blivit glad igen. Men jag är nog generellt glad just nu om man bortser ifrån spända känslor långt inom mig.
 
Jag rekomenderar boken men tycker att man bör ta det med en nypa salt och ta till sig det man vill ta till sig. Att tro och arbeta med attraktionslagen gynnar nog de flesta men det kan nog vara skadligt att tro på det för mycket. Beroende på vad man är för en människa. Lisette Alfredsson på youtube följde attraktionslagen för några år sedan. Hon har sagt att hon efter ett tag blev väldigt stressad av att inte våga tänka en negativ tanke. Sedan tycker jag att människor generellt som tror på attraktionslagen och pratar om den är rätt provicerande. Vi är människor, vi pallar inte alltid att tänka positivt och för oss flesta så är livet svårt. 
 
Jag lovar att aldrig nämna ordet attraktionslagen igen även om det är fullt möjligt att jag kommer skriva om saker som egentligen har med det att göra.
 
 
2019 var ett tuft år så 2020 är förhoppningsvis året man får läka. 

Kommentera här: