Marsglass och jackor

Tre vanliga och kanske tråkiga händelser ifrån vardagen där min mamma ingått.
 
 
Bla bla betyder inte att jag tycker att hon är tjatig utan det visar bara att hon sa flera saker men som inte är relevanta.
 
Mamma: Blablabla han var väldigt stilig i sin jacka. Blabla.4
 
Jag nickade mest troligen och låg instämmande.  Jag kanske till och med sa ja.
 
Mamma: Har du sett honom någon gång?
 
 
Ehhh något tagen på sängen. Jo jag har sett honom och jag har sett jackan.. Men jag har inte sett honom i jackan. Vad är det för kontrollfråga???!
 
 
 
Med tanke på både mitt och mammas hår så ser ni nog att bilderna är gamla.. Men vi fortsätter.
 
En kväll efter att jag varit hemma hos mamma i flera timmar så berättar jag att jag ska gå hem.
 
Hon: Men ska du inte ha tven mer?
Jag: nä.
 
Någon minunt senare.
 
Hon: Jag har köpt marsglass. Vill du inte ha?
Jag: Nä inte idag.
 
Någon minut senare.
 
Jag: Jag kan stanna om du bakar kladdkaka.
Hon: Nää det vill jag inte.
 
Hon förnekade dock till att muta mig att stanna. 
 
 
 
För typ ett halvår sedan så var det NÅGON som välte ner min varmaste vinterjacka på golvet. Efter att ha hängt upp den varje dag i en vecka så ledsnade jag. Så den fick ligga på golvet och NÅGON tyckte om att sova på den. Men det slutade med att NÅGON kissade på den.
 
Eftersom det inte var säsong för att använda den (och det har det inte blivit än) så har jag inte haft så bråttom med att tvätta den. Dels för att det är jobbigt att tömma fickorna men också för att jag inte vill tvätta den med annan tvätt så jag har helt enkelt valt att tvätta annat när jag väl har tvättat.
 
Så nu efter ett halvår så tog jag med mig jackan till mamma för att tvätta den där (medan vanlig tvätt torkade hemma hos mig, i tvättstugan i källaren)(Ja det är tydligen jobbigare att gå ner tre våningar än att bära jackan i 7 min).
 
Mamma hade en maskin i gång så jag fick snällt vänta. Med tanke på att det gått typ ett halvår så var det liksom ingen brådska. När mammas maskin var klar så hängde jag upp hennes tvätt. Sedan gick jag för att berätta det för mig. Istället för att få beröm så frågade hon om jag hade hängt upp båda maskinerna.  Tydligen hade hon ren tvätt i tvättkorgen som hon inte hade hängt upp än. 
 
Hon hängde upp min jacka sen när den var klar så jag antar att vi är kvitt. Poängen med sista berättelsen är mest att berätta att jackan numera äntligen är tvättad!

Kommentera här: