Bullar och subbakakor.

Det här med tid är intressant. Ibland kan man vara vid rätt plats vid rätt tillfälle eller fel plats vid fel tillfälle. Man kan stöta på händelser i ens liv som man hade missat om man bara hade gått ut några minuter senare eller tidigare.
 
En sådan händelse hände i lördags. Hade jag haft en tidsmaskin så hade jag gjort om dagen och gått ut typ en kvart senare. För när jag i lördags kom till mamma så var mina systrar igång och bakade subbakakor. De hade en livlig diskussion hur vid man kunde riva chokladen istället för att hacka. Ida bestämde tillslut att chokladen skulle hackas och vem tror ni åkte på den uppgiften???
 
 
JAG!!!
 
Det var årets goda gärning. 
 
 
Anledningen till att jag var på fel plats vid fel tllfälle berodde på att jag hade haft en dröm. Jag drömde att Jenny hade bakat bullar och att mamma anmärkt på att Jennys bullar var förstora.
 
När jag berättade om drömmden för Jenny i ondags(?) så föreslog Jenny att vi skulle baka bullar på lördag.
 
 
Jag gjorde ca 67 bullar, Jenny gjorde ca 32 bullar och Ida gjorde inte en enda bulle. Hon hade fullt upp med att passa lilla herrbagaren. 
 
Tim och Ida busade för fullt och jag höll på att få skäll!!!!
 
Tim hade kastat en bit deg (full med mjöl) på mig och jag kastade tillbaka den på honom.  Hade jag varit 20 år yngre (eller något) så hade min styvfar garanterat skällt på mig.
 
 
Jenny bestämde att vi skulle göra några bullar med mandelmassa ocskå. Hon frågade mig om jag kunde göra dem bullarna.
 
Givetvis kunde jag det. Jag trodde hon frågade mig för att jag hade mest erfarenhet av mandelmassebulllar. Men efter en stund så insåg jag att jag fick säkert den uppgiften enbart för att hon ville att jag skulle riskera att skada mig på rivjärnet.
 
Vi bakade till Theas dop och eftersom en av gästerna är nötallergiker så bestämde jag mig för att göra mandelmassebullarna som barnbullar för att det enkelt skulle gå och se skillnad på bullarna. Vad är barnbullar undrar säkert du? Jo det är när man rullar degen och fyllningen som en pannkaka och sedan skär i bitar.
 
Vad är inte barnbullar undrar du? Tack för att du frågar. Jag tog en bild för att kunna förklara det.
 
 
 
Det är alltså bullar man snurrar. Jag har inte gjort barnbullar sedan jag var liten och jag kan säga dig att baka bullar på det sättet var skitråkigt!!!! Mycket roligare att göra vuxenbullar som ni ser Jenny göra på bilden ovan. Men jag var inte lika strukturerad som Jenny för det var tydligen också tråkigt. Jag skar en remsa, snurrade, lade den på plåten OSV. 
 
Nu har vi pratat klart om bullar så jag visar istället en bild på de färdiga subbakakorna.
 
 
I lördags var det fortfarande vinter och katten sigge hälsar att det var för kallt för att gå ut den dagen.
 
Först ville han gå ut altanvägen men vände när han kände hur kallt det var. Då ville han testa om det var bättre på framsidan men efter att ha tänkt på saken en lång stund så insåg han att det inte var en bra ide.
 
 
För den som vill baka egna subbakakor så rekomenderar jag att goggla "subway kakor recept". Eller söker upp Ida.
 

Kommentera här: