Göteborg horse show 2020

Onsdags bar det iväg till Göteborg. (Eller ja... inte den nyss varande onsdagen utan en onsdag för ett tag sedan... upptäckte idag att jag glömt att skriva färdigt det här inlägget)
 
Jag skulle åka med Angelica till tåget.  Jag älskar tidsoptimister men att åka med en sådan till tåget var allt lite nervös för att jag ville inte riskera att behöva springa till tåget. Men Angelica skötte sig fint och jag hade uppskattat skjutsen oavsett men jag hade som sagt inte spungigt om vi hade kommit för sent. Hon hade fått springa själv medans jag tog ett senare tåg. 
 
I god tid kom vi båda och Michaela till tåget.
 
 
Michaela fotade en smygbild på mig och Angelica som hon skickade till alla hon kände på snapchat. Eller ja.. jag vet inte vilka hon skickade den till men min syster var en av dem och hon beordrade att vi skulle se gladare ut.
 
 
På tåget så var vi alla tre hungriga! 
 
Jag berättade att jag vid sådana tillfällen när jag är ensam alltid hamnade på max. Flickorna nekade mig att umgås med max. Men när man är hungrig så är det hopplöst att bestämma vart man ska äta och vad man är sugen på. 
 
Angelica ville ha husmanskost så jag googlade "Lunch göteborg husmanskost". En av mina träffar var solrosen i haga som serverar vegetariskt. Flickorna godkände mitt förslag så vi åkte direkt till haga så fort vi kom till Göteborg. Dagens husmanskost var morot och ingefärsbiffar i curry och äpplesås. Sedan fick man välja mellan potatis, mos och ris som tillbehör. Jag har egentligen svårt för morötter så det var en chansning men det var riktigt gott.
 
Rekomenderar solrosen.
 
 
Till göteborg så åkte vi västtrafiktåg och köpte biljett i to go appen. Det innebar att vi kunde åka på biljetten i tre timmar. Så vi använde den till spårvagnen till och ifrån haga. 
 
Påvägen ifrån haga så mötte jag för första gången biljettkontrollanter. Det var nervöst! Men våra biljetter blev godkända. Jag bjuder på en smygbild som är tagen till Haga.
 
 
Anledningen till att vi var i Göteborg var för att vi skulle till Göteborg horse show dagen efter (vi var alltså ute i väldigt god tid).  Men i vårt sällskap så hade vi två gratis föreställningar till showen på onsdagen. Eftersom vi skulle gå dagen efter så kände jag att jag hellre gjorde annat i Göteborg så jag dumpade av flickorna vid scandinavium och begav mig mot konstmuseumet.
 
Göteborg ger helt olika känsla om man är ensam eller med sällskap. Göteborg är bra oavsett. Men med sällskap så är ens sällskap det bästa med allt. Men när man är ensam så tar man in Göteborg på ett helt annat sätt. Att gå ensam på Göteborgsgator bidrog till en stark känsla av frihet. Det förvånade mig och det är svårt att förklara.  Jag tror helt enkelt att det var första gången på väldigt länge som jag kunde släppa mitt vardagliga liv.
 
Men missförstå mig inte. JAG ÄLSKAR MITT SÄLLSKAP. Fint väder var det desutom. 
 
 
Även i år så köpte jag årskort på museumet. Under det här besöket så insåg jag att jag har för mycket krav på mig själv när jag målar. Många helt fantastiska målningar har detaljer som inte är perfekta och som jag hade kämpat med att få bort och som jag troligen hade tyckt hade förstört min målning. 
 
Så det jag tog med mig var att en målning ska inte vara perfekt. På museet var det en helt fantastiskt äldre man. Han hade med sig sitt barnbarn, barn eller vem hon nu var. Han hade stor kunskap om historia och konst. Jag hade gärna hängt med honom under hela besöket men tyvärr så kändes det som det hade varit att störa. Vilket var skitdumt. Det syndes att han älskade att bli lyssnad på
 
 
Sedan gick jag till espresso house och köpte vaniljlatte och en semlerulltårta. Latten var god som vanligt och rulltårtan var också god. Men jag hade önskat mer grädde men mandelamassan var väldigt god.
 
 
Sedan gick jag till hotellet och checkade in. Vi skulle bo på hotell heden (liseberghotellet). Vi hade ett familjerum och ett vanligt rum.
 
Ensam gick jag i den långa korridoren som var som rena labyrinten. Tillslut så hittade jag vårt rum och det informerade jag mitt övriga sällskap och lade till att det var tveksamt till om jag skulle hitta ut igen.
 
 
Jag vände på fotöljen och satt och tittade ut genom fönstret tills Martina och Catharina kom. Tack och lov så behövde jag inte möta dem ute utan jag behövde bara öppna dörren.
 
De hade vin med sig! Efter ett tag så var jag tillräckligt berusad för att våga mig upp för trappan men inte tillräckligt berusad för att riskera att ramla ner ifrån trappan på vägen ner. Med tanke på att jag absolut inte vågade gå i trappan på natten så paxade jag en säng på första våningen innan mitt sällskap kom. Jag ljög och sa att jag hade gnidit mig naken i sängen för att de inte skulle vilja ha den. De gick på det och jag fick min säng. 
 
Hotellrummet skulle betalas på plats och eftersom jag var först på plats så betalade jag så de andra fick swicha mig. Jag krävde att de skulle skicka med ett kort med betalningen. Är det ett normalt beteende? Kortet är nästan viktigare än pengarna!!!!
 
 
Efter en flaska vin så hade Angelica och Michaela också hittat till hotellrummet. Sen drog vi till pinchos. Samma resturang där jag gjorde sönder ett glas några månader tidigare.. Jag blev insläppt och det satt ingen lapp med ansikte på. Jag var alltså inte portad. Men det var inte samma personer som jobbade.. förutom bartendern möjligtvis.
 
Först in var alkohol! Jag och Martina beställde varsin solsidan medan resten av den vuxna i sällskapet beställde öl trots vi var på ett ställe med vackra drinkar. Jag vet inte vad det är för del på dem men det är troligen genetiskt.  Om de är dumma eller smarta vet jag inte.
 
Jag försökte  lära Martina att ta selfies men hon var inte riktigt nöjd med resultatet. Men jag tror på henne. Övning ger färdighet. Jag tar ju ALLA mina selfies på samma sätt.. Men det största misstaget hon gjorde var att ta bort bilderna efteråt! Man ska aldrig radera en "fyllebild". Man ska heller inte ändra profilbild på facebook under berusat tillstånd men det gjorde ingen av oss. 
 
 
Denna gången beställde jag inte mina standardrätter! Eller ja.. det blev ett nytt val.
 
Men det var faktiskt inte tack vare mig... halloumin var slut!!! JA! Vart är världen påväg???!  
 
 
Jag avbryter för ett viktigt meddelande! På melodifestivalens finalkväll så kommer jag rösta på Anna Bergendahl och Robin Bengtsson och Victor Croone. De står i den ordingen jag vill att de ska hamna i resultatet. 
 
Tillbaka till pinchos.
 
Vi beställde en stor skål med vit sangria att dela på. Den var riktigt god. Jag fick inte dricka den direkt ifrån sleven utan jag fick snällt dricka ur glasen. Sedan försökte Martina ta en gruppbild på oss men den uppgiften lämnades ganska snart åt profsen. DVS mig!.  Jag är imponderad över att jag lyckades med uppgiften trots att jag fick fota med vänster hand. Jag upptäckte alltså att det fanns en fördel med att bryta högerhandled för två år sedan. Den gav användbara kunskaper.För den uppmärksama så finns det en person på bilden jag inte nämnt.
 
Men det innebär inte att lilla E är mindre värd. Tyvärt om. Han har blivit en fantastisk människa och det är otroligt att det funnits en tid då han inte fanns. Tänk att jag kört omkring på honom i barnvagn när han var liten. Jag har föresten lovat Catharina att inte bli ihop med honom när han blir vuxen. Det var några år sedan vi pratade om det. 
 
Sedan tvingade jag in Michaela på toaletten för att ta en selfie.
 
 
Sedan blev det efterätt.
 
 
Sedan blev det en promenad längs med avenyn. De fick träffa min fd pojkvän poseidon. En i mitt sällskap blev lite tänd på honom men jag nämner inga namn men hon börjar på M och slutar på A och heter inte Martina. 
 
Sedan hade vi en flaska vin att dricka upp och sedan skrämde jag Catharina genom att komma ut med ansiktsmask.
 
 
 Allt innan senaste bilden är skrivet några dagar efter resan. Resten av inlägget är skrivet idag. Så vart var vi?
 
Jo frukost. Den var helt okej. Inte lika bra som scandic men den var bra.
 
 
Sedan köpte vi biljetter till göteborg horse show och gick in. Vi tittade på hoppning och gymkhana. Det sistnämda var helt sjukt. De ryttarna kan inte vara mänskliga. Deras snabbhet och träffsäkerhet.. 
 
Jag hade ALDRIG lyckats med det utan häst ens! Inte ens i lugnt tempo.
 
 
Sedan gick vi på mässan.
 
Jag köpte ett nytt läppstift. Jag hade ju inget rött sedan innan. Om ingen kollar igenom min väska (som innehåller tre röda) och min jackficka (som innehållet ett rött) så kan ingen anklaga mig för att ljuga!!!
 
Regeln säger att man får köpa rött läppstift om man inte har testat märket innan och det var desutom halva priset. Maria Åkerberg var märket för den intresserade. Så jag gick runt i timmar med en tom påse (jag stoppade läppstiftet i väskan). Vid 17 så åkte jag och Cahtarina hem. Resten av flocken stannade en stund till.
 
Givetvis köpte vi med kaffe till tåget.
 
 
Vad som inte finns med på bild är att vi köpte frozen yoghurt och jag har säkert glömt något annat viktigt.. 
 
 
 

Kommentera här: