Kryddor och linser

Jag har tre gånger denna veckan hintat till min stackars mamma att jag vill äta indiskmat någon dag. 
 
Men i min väntan så ska vi prata om kryddor.  Min systersklass sålde kryddor för att få ihop till studenten.  Jag beställde två kryddkit.
 
 Svartpeppar och havssalt.
 
 
Sedan även den spännande asiatiska blandning som innehåller curry madras, garam masala, koriander, spiskummin och Tandoori Masala
 
Okej? Spiskummin och koriander är lätt att förstå vad de innehåller.. Men vad är resten egentligen? Jo jag har innehållsförteckning här:
 

Curry Madras: salt, kanel, fänkål, ingefära, senapsfrön, chili, bockhornsklöver, svartpeppar, spiskummin, koriander, gurkmeja, kryddpeppar, kryddnejlika, vitpeppar, dill.

Garam Masala: salt, chili, bockhornsklöver, gurkmeja, ingefära, kardemumma, kanel, koriander, spiskummin, kryddnejlika.

Tandoori Masala: spiskummin, chili, koriander, salt, ingefära, vitlök.

 

Jag vet inte vad bockhornsklöver är för något men det låter gott. 

 

 
 
Första kryddan att bli smakad på var gram masala. Jag gjorde en linssoppa som blev så god. Linser i kokosmjölk kan vara min favoriträtt just nu. 
 
 

Kommentera här: