Ronja

Vi skriver lite kort om Ronja och hur vidrigt det är att äga livmoder.
 
Allt hade börjat på ondagfm. På morgonen så hade Ronja (morfars hund) varit pigg och framåt som vanligt. En timme senare blev hon super dålig. Slö och spydde galla. Jag mötte morfar ute med Ronja senare den dagen och då var hon verkligen slö och gick med svansen stelt neråt. Med yrvädret Klara brevid sig så blev kontrasterna stora.
 
Ronja fortsatte må dåligt och torsdagen åkte de in med henne. Det var som morfar misstänkte (livmoderinflammation) och hon blev opererad samt fick stanna över natten. Det är så orättvist att ett liv riskerar att försvinna så fort. Deras "andra" hund Lisa avlivades av den anledningen för några år sedan.
 
Men Ronja opererades och mår bra nu. Enligt papprena så är hon sjukskriven i minst två veckor.
 
 
Jag har bara ett svagt minne av när jag träffade Ronja men det är en rolig histora om varför Ronja flyttade till morfar.
 
De hade precis avlivat sin tidigare hund Bamse och morfar var tveksam till om han ville ha en ny hund. Jag minns inte om Lisa då bodde på heltid hos dem eller bara på halvtid (men hon räknades då fortfarande som min mosters hund). Morfar hade klappat Lisa och känt att en annan hund vore inte samma sak som Bamse.
 
MEN som tur var så har han en gränslös svärson som kom dit med sin kompis dotters hund som skulle omplaceras. Om morfar inte själv ville ha Ronja så ville han ha henne. Med tanke på att morfar betalat en förmögenhet för att rädda henne (oförsäkrad) så antar jag att ni förstår vad han valde för många år sedan. 
 
Så nu får vi hålla tummarna så hon återhämtar sig fort så hon kan tvinga morfar att kasta boll till henne igen samt är tacksamma över att hon fortfarande lever. 
 
 
 
 
 

Kommentera här: