45 år på 24 dagar: del 14

Året är 2064 och vi får följa två 70 åringar som pratar om deras liv. Det de har gemensamt är att de tillsammans med Emlie är födda på samma dag och i det växte en vänskap.
 
För att ta del av tidigare delar klicka HÄR
 
Men vi fortsätter. Vännerna pratar om tiden när de var 25 år och  framåt. De börjar komma till 28 års åldern. Både Jesper och Emelie bor hos Rebecca. Emelie har blivit mamma och även Rebecca har vårdnaden om dottern.  Rebecca hade ett förhållande sommaren 2020 med Jespers bror men att brodern lämnade Rebecca för Island men det visste han inte Jesper om 2021 när det började hända saker i deras vänskap. Emelie är dödligt sjuk och har inte lång tid kvar. 
 

Rebecca: Dagen efter när jag hälsade på Emelie dagen efter så såg hon att jag var ledsen. Hon frågade vad det var men jag ville inte berätta det först eftersom hon var sjuk.

Jesper:  Men du berättade?

Rebecca: Ja hon tvingade mig och hon kallade dig idot.

Jesper: Ja jag vet. Hon berättade det för mig. Att jag var en idiot.

Rebecca: Jag saknar henne.

Jesper: Jag med. 

Rebecca: På hennes begravning så..

Jesper: så slutade jag vara en idiot.  Jag gick fram till dig när du höll Elsa och berättade att jag älskade dig också och jag ville att vi skulle satsa.

Rebecca: Du väljer verkligen dina tillfällen.

Jesper: Jag vet. Du kunde inte ens vara arg på mig så du svarade bara att vi kör.

Rebecca: I sorgen blev vi en familj. Men jag kan inte fatta att Fredrik inte dök upp på begravningen. Hans dotters mamma hade dött och inte ens då brydde han sig.

Jesper: Ja det var svinigt men du skulle allt senare få honom att sona för det.

 

Kommentera här: