Paddor och topless

Om någon skulle stjäla min mobil så skulle det troligen kunna låta såhär "höhö hon har nakenbilder på sig!! Men ööööh varför har hon tusen paddbilder???!"
 
 
Bra bråga. Men vi tar det ifrån början. Väderprognosen visade idag 19 grader. Vet ni vad det betyder? Jo BADVÄDER!
 
 
Först handlade vi fika.
 
 
Sedan bar det iväg till sjön. När vi såg den senast  för ett halvår sedan så var den full av löv men dessa hade försvunnit.
 
 
Men istället så var sjön full av kåta paddor!! Jag har aldrig sett något liknande. En vän berättade att de hade varit vid sjön för en vecka sedan för att titta på paddor men de hade bara sett en. 
 
 
 
Paddisarna förstörde hela min plan! Helt plöstligt var det inte det kalla vattnet som jag skrämde mig med doppet.  Min plan var att ha kattdiadem och göra som vanligt.
 
Men paddorna var inte lättskrämda. De som simmade omkring blev förhoppningsvis skrämda av min badpartner men de på botten hade inga planer på att flytta på sig.
 
 
Det blev lite bökigare men jag kom i vattnet. Men mitt största problem vad att jag inte vågade gå till bryggan där min mobil låg så jag kunde ta mina bilder. Men TACK och LOV så var jag inte ensam. Michaela fick gå och hämta mobilen och sedan lägga tillbaka den.
 
När jag satt i vattnet med vatten till strax under brösten så kände jag att jag troligen inte skulle gå längre ner idag. Vilket var okej. Jag hade paddor att skylla på.  Men jag gick hela vägen, dvs till axlarna innan jag steg upp. 
 
Det var kallt men ändå okej. Vi trodde att det skulle vara kallare. Det var värre när vi badade i oktober. Kallbad är fortfarande sjukt häftigt.
 
 
 
 
Sedan var det upp på land och av med de kalla badkläderna. Vi hade tänkt grilla men sedan hade den förståndiga av oss läst att det var brandrisk så hon vågade inte grilla så vi åt potatissallad och vindruvor. Givetvis även bullar. Man måste ha bullar efter att man har badat.
 
 
På min "32 saker innan 32" så står det att jag ska sola topless på en badplats. Eftersom vi var ensamma så passade jag på. M var också på. 
 
Men det är ovant och jag är inte helt bekväm med det. Vilket är helt sjukt. Det stör mig att jag som kvinna måste dölja.  Jag tog selfies som bildbevis och jag blev facinerad över att skuggan ifrån min arm cencurerade bröstvårtorna (utan att jag hade planerat det). Dock inte helt instagram vänligt trots skuggan.
 
Min blogg cencur ser dock inte helt klok ut.
 
 
Efter 20 min så kom det någon så vi klädde på oss. Dock så var det två tjejer som fikade vid sjön. De badade inte. Märkliga människor.
 
Mitt i solandet så såg jag en padda komma gående i gräset.. Ja... vad ska man säga? Den stackars paddan måste ha tyckt att vi var helt dumma i huvudet. Jag bad M att lägga sig framför paddan. Som ni ser.. Hon hittade sin prins.
 
 
Prinsen stod snällt framför M medans vi tog våra bilder. Sedan ledsnade han (eller hen) på oss och började gå runt M.
 
 
Men vad hände sen? Jo då la sig den andra galningen intill honom (!).  Det var första gången jag tog selfie med en padda. Han stod snällt still en stund medan jag tog någon bild. Sedan började han att gå. 
 
 
 
Innan jag avslutar så en sista paddberättelse. När vi hade badat färdigt och var påväg upp ifrån vattnet så gjorde jag ett expriment. Jag gick fram till en av paddorna som låg på botten för att se hur nära jag kunde komma.
 
Jag hade foten fem cm ifrån paddan, närmare än så vågade jag inte komma. Först reagerade inte paddan men sedan började hen flytta på sig. Men när jag skulle berätta det för M så började paddan istället simma mot mig.
 
Det slutade med att jag skyndade mig upp ur vattnet. Paddan 1 - Sabina 0.  En annan sista sak. Innan vi badade så frågade jag om paddor bits. Det visste inte M så det ska jag googla nu. Återkommer om jag får svar på min fråga.
 

Kommentera här: