Dagen före julafton

Ska vi prata om dagen innan julafton? Vi går igenom hela dagen tycker jag. 
 
Kvällen innan så träffade jag Micaela en snabbis.  Jag fick packet.  Bland annat en julklänning till klara.  Givetvis så fick båda katterna prova.  I adventskalendern ifrån Ida så fick klara en enhörning tröja. 
 
 
 
 
Efteråt så gick jag till mormor och morfar och åt frukost. 
 
Till dagens ära så hade jag blå ögonskugga. Jag  var inte nöjd med dagens sminkning.  Jag hade sovit värdelöst så jag var trött också. 
 
 
Sedan gick jag till "mamma" och slog in de sista paketen. 
 
Jag hittade något som gjorde inslagen roligare.  
 
 
 
Vinet var gott men jag drack inte så speciellt fort.  På selfien är tagen en timme senare och jag hade inte fyllt på mitt glas.
 
Sedan var planen att sova ett par timmar men fick ingen ro.  Mamma var på sjukhuset med misstänkt stroke och skulle röntga huvudet. 
 
 
Det skulle dröja några timmar innan jag skulle få veta att mamma skulle få komma hem.  Men tjejen på bilden visste inte om hon skulle få fira jul med  sin mamma eller ej.
 
 
Efter att inte ha sovit så åkte jag till Jenny.  Vilket är en tradition.  Det var skönt att komma hemifrån med tanke på mamma och risken för negativt besked. 
 
Väl hos Jenny så blev det genast att leka med barn medan Jenny hämtade mat.  Thea var lika trött som jag.  Så den dagen fick jag bära henne!! Det var nog nästan ett halvår sedan. Hos mamma så är det bara (hennes) mormor som gäller. Klokt val.
 
 
Thea är en dam med starka åsikter.  Jag fick kritik för att jag inte höll henne vid lampknappen så hon fick leka med den. 
 
 
Trött Thea blev nattad av sin pappa. Medan jag hade ett samtal med Tim.  Han berättade att han också var liten och att han också ville ha den. 
 
 
Han pratade om en konflikt han och Thea hade om en ritplatta. Jag var trött, Thea var trött och Tim går att resonera med (men inte då). Så jag bad honom låta Thea ha ritplattan eftersom hon var liten. Vilket han hade åsikter om. Han har ju rätt, Tim är ju också liten!
 
Vad varken han eller Thea visste då var att Thea skulle få en ritplatta av mig i julklapp.  En present jag inte var nöjd med men som fick duga.  Men det visade sig vara den bästa presenten jag köpt tydligen.  Det är svårt att köpa presenter till barn.  Visar bild ifrån juldagen. 
 
 
Nu tillbaka till Tim.  
 
Han hoppade i sängen.  Innan jag ev sa ifrån så ville jag veta vad hans föräldrar tyckte om hoppandet. Så jag frågade om han fick hoppa i sängen.  Han svarade givetvis ja.  Så jag frågade om pappa också tyckte det.  Tim svarade hans pappa inte tyckte det och förklarade varför. Då blev jag nyfiken om Jenny var lika sträng så jag frågade om "mamma tyckte att han fick hoppa i sängen" men tydligen tyckte inte hans mamma det och Tim förklarade ännu en gång varför. 
 
 
Eftersom Tim nu två gånger berättat varför man inte får hoppa i sängen så frågade jag honom igen om han tyckte att han fick hoppa i sängen.  Givetvis tyckte han att han fick det. 
 
 
Bilden på mig och Tim är tagen 17:00 något och nästa bild är tagen 23:00 något. 
 
 
Där i mellan åt vi thaimat, spelade bingo, barnen nattades och jag tog en powernap mellan tvåans och treans bingo.  Jag hittade en lista på bingo lotto där man kunde se vilka tider bingo spelen var så vi slapp titta på programmet. 
 
På femmans bingo så vann jag äntligen. En ny lott!! Så nu måste jag spela skiten igen!
 
 
 
 
Mellan 21 och 22 så kom även Ida. Hon hjälpte Jenny att slå in packet.  Tydligen en tradition.  Påminn mig att nästa år att också ta med packet som Ida kan slå in. 
 
 
Sedan tvingade jag mina systrar att ta selfie med mig. 
 
 
Strax innan  midnatt så kastade Jenny ut oss!!
 
Ida körde hem mig.  Det var första gången jag åkte med Ida efter att hon fått körkort. Hon körde bra men jag tycker att det är sjukt att 8 åringar får körkort.
 
 

Kommentera här: