Julgodis och kebab

Idag är det den fjärde advent!
 
Helt sjuk, jag tycker att december borde vara dubbelt så långt. Jag är inte redo att snart säga hejdå till december. 
 
 
Men vad har hänt idag då? Jo jag vaknade kl 3 i natt och ville inte alls somna om.  Jag ville titta på julkalender, öppna adventskalendrar och starta en fantastisk december dag.  Men jag tvingade mig själv att somna om.  Kl 6 väckte klara mig ytligare en gång då kände jag "åh nu får jag äntligen gå upp 😍". Men eftersom jag inte ville förstöra en dag genom att vara trött så beslutade jag mig för att försöka somna om.  När klara sedan väckte mig kl 9 så var jag jätte trött och ville verkligen inte gå upp. 
 
Men det gjorde jag motvilligt. 
 
 
Strax efter 11 så checka jag in hos mormor för adventfrukost till deras 11 kaffe (som de dricker typ halv 1). 
 
På plats hade vi min syster Jenny och systerson Tim. Jenny stack i väg en kort stund och lämnade tim med mig.  Jag måste säga att jag och Tim är bra på att kompromissa. 
 
Han ville gå upp, det gick bra om han tog av skor och overall.  Det ville han inte.  Sedan ville han gå ut, det ville inte jag.  Så det slutade med att vi gick upp trots att han hade overall och skor. 
 
Efter en stund gick vi ner med alla leksaker som vi orkade bära och strax innan Jenny kom tillbaka så hade jag lyckats få av honom ytterkläderna. 
 
 
Efter frukosten så gjorde jag, Jenny och mormor julgodis.  Samma saker som förra året minus knäck. 
 
 
Men vi gjorde en helt ny sak.  Medan jag gick igenom recepten så hittade jag ett handskrivet recept som jag frågade mormor "vad är det?". Hon svarade "jag vet inte, vi kan testa".
 
 
Så vi testade det.  Medan jag gjorde kulprov så tyckte jag att det smakade väldigt mycket sirap men det innehöll inte ens sirap.  Efter ytterligare några kulprov så kom jag fram till att det inte var gott.  När ingen såg så hällde jag i mer kakao.  Då blev det mycket godare.  
 
Det blev en mjuk kola. För många år sedan gjorde mormor en kola som blev misslyckad. Jag misstänker att det var det receptet. 
 
 
Hos mamma lite senare så blev det kebabtallrik. 
 
 
 
 

Kommentera här: