Korsord

Ett par gånger om året händer det att jag löser ett korsord i mammas korsordstidning. Tidigare i mitt liv så hade jag sagt att jag bara löser korsord med både siffor och ord/ledtrådar.
 
 
Mammas favorit har alltid varit korsord med enbart siffror. Jag har tyckt att det verkat vara onödigt svårt men numera håller jag med mamma om att de är roligast. 
 
Ska jag berätta hur mamma löserkorsord? Jo hon påbörjat och när hon sedan har kommit på bildtexten så går hon vidare till nästa.  Så när jag vill lösa korsord så avslutar jag hennes.  Att hitta ett helt olöst sifferkorsord är omöjligt men idag hade hon en ny tidning. 
 
 
Hjälp ordet hade bara fyra bokstäver!!  Väldigt snålt och det var trögt att komma igång.  Mamma är givmild och låter mig gärna lösa hennes korsord men det kändes elakt att stjäla det och sedan ge upp direkt. 
 
Men ganska snart så sa magkänslan att siffran x var A, y var S och  z var i. Jag hade egentligen inte några större bevis för det förutom att det stämde på ett ord. 
 
 
Så jag körde på det spåret. Men det kändes inte rätt. Jag var rätt säker på att s och i var fel men jag hade inget annat att gå på utan jag körde på.  Det visade sig sen stämma och jag fick ihop skiten.
 
 
Hade jag haft fel i mina tre bokstäver så hade jag ändå gjort färdigt korsordet.  Skitsak samma om orden hade blivit helt ologiska. 
 
Lett iximpit om jag btandal ehop T och L saml E och I. Då hadi dil sill ul så här. 

Kommentera här: