Online tävling i rallylydnad

Jag har tidigare nämnt att jag anmält mig och Klara till en online tävling i rallylydnad.
 
Bara det att jag kom iväg till hundklubben för att jag förtjänar medalj.  Det trodde jag knappt om mig.  Till min hjälp hade jag morfar och min kusin Richard. 
 
 
Väl på klubben så var klara lite nervös/ stressad när jag byggde fram banan.  Hon undrade väl vad som var på gång.   Men så fort vi började träna så var hon på hugget och var super fin!
 
 
Vi gjorde tre försök. Jag skulle kunna skicka in alla utom att skämmas även om sista försöket blev bäst. Ska vi gå igenom banan? Ur minnet.  
 
1. Klara skulle gå runt mig.  Vi är ringrostiga  men helt okej/ bra. 
 
2. Sitta framför och sedan sätta sig vid min vänstra sida.  Det här gör hon väldigt bra. Någon gång ett snett sitt och Någon gång satte hon sig på mina skor. 
 
3. Hmmm.... bra fråga.  Vill inte behöva tjuvtitta på filmen/banskissen.  Borde ha varit 270 graders vändning. 
 
4.  Tjuvtittar på banskissen. Här var det sitt och sedan ligg.  Det gjorde hon bra förutom sista gången då hon blev lite taggad och ville ha godis.  
 
5. 360 grader. Här satte hon sig ner alla gånger utom sista.  Den här skylten visste jag på förhand skulle vara svårast.
 
6. Sitt och sedan skulle jag gå runt henne.  Det gjorde vi så bra. 
 
7. Spiral.  Här ska vi gå runt, runt och runt koner.  Hon var inte helt med mig, hon hamnade efter och vid ett tillfälle även på fel sida om mig.  Men sista gången så fick vi till det. 
 
8. Ännu en 360 men åt andra hållet.  Samma erfarenhet som vid förra skylt. 
 
9.  Sitt framför, gå bakom och sedan gå.  Det gör hon också väldigt bra. 
 
10.  Sitt, stå.  Fungerade inte alls utan godis. En dagsform sak. Ringrostighet sak.
 
11.  Helt om vänster. 
 
11. Sväng vänster. 
 
12.  Sitt.  
 
 
Med tanke på att vi inte tränat på över 1 år så var VI verkligen grymma. Det var lite missar och vi kommer få lite avdrag men jag är så nöjd med henne.  Hon var glad och uppmärksam på mig. Jag tyckte att jag förmedlade vad jag ville på ett bra sätt. 
 
Träningsmässigt så var vi perfekta och jag vågar nästan säga att jag hade gladast hund.  Jag har sett andra deltagares bidrag, rundor med väluppfostrade hundar som inte gjort en enda miss så jag skulle inte bli förvånad om vi kom sist men vi hade roligast:) 
 
 
 
Så nu har vi gjort våran första tävling och jag har inga planer på att göra om det!!!
 
 
(Eller vi har gjort den så fort jag skickat in bidraget)

Kommentera här: