Tre månader med bullet journal

Varje dag så är jag tacksam över min bullet journal.
 
 
Jag kommer inte visa några bra bilder eftersom texten är personlig.  Går det att läsa trots min censur, läs inte. 
 
 
Boken börjar med en ful index sida.  Felet jag gjorde i början (och kanske fortfarande gör) är att jag vill ha plats med mycket men är snål om utrymmet. 
 
September
Jag började med en kryss i för att se hur många dagar jag städat, skönhet och med mera. 
 
Sedan hade jag en kolum där jag kunde skriva det bästa ifrån september. Men det är snarare saker som varit speciella med september eller saker jag gjort.  Till ex så lyssnade jag mycket på spice girl, åt fiskpinnar och tittade på westworld. 
 
På andra sidan hade jag så att jag kunde fylla i saker jag var tacksam över, saker som var bra bra mig samt saker jag drömde om.  Jag blev aldrig nöjd över drömdelen. Bra/tacksam försökte jag fylla i någon gång då och då. Egentligen kanske den listan var mer ärlig än hur boken ser ut idag men jag upptäckte ganska snart att en lista för hela månaden var för lite. 
 
 
Sedan var det dags för veckouppslag. Varje vecka hade var sin sida. 
 
Först en kolum där jag dagligen skrev vad jag gjorde.  Det här var inte lätt i början.  Det kändes mest som att jag inte gjorde något om dagarna.  De två första veckorna så försökte jag ha tema veckor men det gick sådär. 
 
Jag skrev väldigt kortfattat om dagarna.  En dag så stod det bara trött och seg, en annan dag att jag bakat sockerkaka och en annan dag att jag tittat på modig.   Nu tog jag mina mest kortfattade dagar som exempel. 
 
Nästa kolum var humör.  Där testade jag mig fram.  Första veckan var det stjärnor att fylla i, andra så var det trianglar, tredje så var det fyrkanter och fjärde så var det frågetecken.  Men jag var mest nöjd med stjärnorna 
 
I sista kolumen så skrev jag kommentarer till måendet.  Det var lättare att skriva än vad jag gjort för något. 
 
 
Sedan började jag med en humöranalys. För att se mönster i humöret efter mensdag, väder socialt och kreativt. 
 
Jag var aldrig nöjd men fyllde i den i 3 cyklar..i fjärde och sista så ledsna jag mitt i.
 
 
Sedan var det dags för oktober.  Jag missade månads sidan först så den är efter oktober veckorna. 
 
Nu hade varje vecka två sidor.  Första sidan som tidigare och andra sidan hade tacksamhet, självkänsla och ångest.  Sista veckan i oktober så bytte ångest namn till dåligt.  Vilket är ett rimligare namn. 
 
Nu var det mycket lättare att fylla i vad jag gjort på dagen.  Självkänsla och tacksamhet fyllde jag i då och då.  Försökte nog skriva minst en om dagen.  
 
 
Nu till oktober.  Jag hade samma system som september även om jag gjorde det på annat sätt. 
 
På andra sidan så har jag skrivit om min födelsedag. 
 
 
Nu till nästa geni drag.  Nu hade november två sidor.  Speciellt med november fick större plats och det tillkom bingo (saker jag ville eller hoppades skulle hända.  Dock så ställde corona till det). Jag upptäckte också dekorationtejp.
 
På kryss i grej så finns även mensdag med dagens humör färg. 
 
 
Veckouppslagen såg likadan ut förutom att tacksamhet/självkänsla/ dåligt numera var dagsbudna och att jag numera skriver ca 3 bra/tacksamhet saker. Mer eller mindre beroende på hur mycket plats det finns att skriva på. 
 
 
 
Jag började också skriva matdagbok över november. 
 
 
Jag gjorde en ny mens vs humör. 
 
 
December uppslaget ser väl egentligen ut som november men bara ett bingo.  Speciellt med december fick mer utrymme och det behövdes!!
 
 
Matdagbok fortsatte som tidigare.  Dåligt, självkänsla och tacksamhet flyttade till sidor efter månads uppslaget. 
 
Dåliga saker fick en sida men det var tydligen för lite.  Jag kategorisera dåligt i tre kategorier. "ilandsproblem" , färska problem och "allt" . Men orkar inte fota.  Vi går vidare till tacksamhet och självkänsla. På ett uppslag så så hade jag tacksamhet för fyra veckor samt att varje ruta numera var större. 
 
Januari kommer ha sin tacksamhet bakom varje vecka.  Vem vet.  I februari kanske jag går tillbaka till att samla allt på en plats. 
 
 
 
Nu till veckouppslagen . Eftersom jag ändrar så blev det lite nya förändringar och att jag fått testa mig fram.  Jag gjorde även här rutorna större för att ha mer plats att skriva.  På humör så ritade jag större stjärnor att fylla i men det var ingen bra idé. 
 
På andra sidan så hade jag en kolum för saker i adventskalendrar.  Den var jag nöjd med.  Men sedan hade jag en för väder och en för kläder.  Det var ingen bra idé.  På väder står det mest "vanligt" eller "som igår".
 
 
På andra december veckan så gick jag tillbaka till små stjärnor och jag började skriva mående kommentarer i samma ruta. Vi får se hur länge det känns bra.  I den lediga rutan så började jag skriva om min sömn.  Vilka tider jag sovit och om jag sovit bra. 
 
 
 
I fjärde december veckan så slog jag ihop väder och kläder.  Det blev mycket bättre.  I den tomma kolumen så kom dagens lärdom.  
 
Tre ex på lärdom:
"Människor är otrevliga"
"Obekvämt att öppna julklappar på golvet"
"Sillsallad innehåller Sill"
 
Väder och kläder utgick efter den vecka.  Den finns inte med i nuvarande vecka och kommer troligen inte vara med vecka 1. Men vem vet.  Kanske kommer den få återkomma. 
 
 
På nuvarande vecka så har jag ändrat om.  Men jag är inte nöjd. 
 
Första rutan är som vanligt, dvs jag skriver vad jag gör.  Andra rutan är dagen lärdom och tredje är något jag kallat spådom. Dagen innan så skriver jag lite kort om vad jag tror om nästa dag.  Vi får se vad jag tycker om det upplägget.  Jag har inte bestämt text för nästa veckas rutor än. 
 
Min plan var att på första sidan ha fokus på vad jag gör och på andra sidan hur jag mår men jag gillar inte att ha hur jag mår på fel sida!!
 
 
På andra sidan börjar sömn, sedan mående och sist är motion. Planen är att skriva ner hur många steg jag tagit.  
 
 
Jag nämnde att jag inte fick plats med dåligt på en sida så den fick en till sida.  Men nu började jag med något nytt.  På ena sidan av sidan så skriver jag problemet och på andra sidan en ev. lösning.  Eller tröst och hjälp med hur jag ska hantera det.  
 
 
På andra sidan så började jag ett schema experiment.  Jag skriver i efterhand alla stora saker jag gjort på en dag.  Den är lurig att fylla i men jag gillar den. Känns vettigt att reflektera ännu mer vad jag gjort på en dag utan att skamma.
 
 
Tiderna är 10 till 01.  Blå betyder sömn. 
 
 
 
Det här blev långt.. borde ta nästa år i annat inlägg.. men min blogg och jag bestämmer!!
 
Såhär ser januari ut.  Ganska identisk med december. 
 
 
Här kommer jag testa något nytt.  Ang städrutiner.
 
Till ex så vill jag under januari dammsuga minst 8 gånger.  Så varje gång jag dammsugit så får jag fylla i en ruta. 
 
På andra sidan så kommer jag ha liknande saker.  Men jag hade inte fyllt i det när jag tog bilden.  Nu står det att jag vill blogga 15 gånger och måla 10 gånger. 
 
 
Såhär ser veckouppslag ut för vecka 1. Den är inte färdig som ni ser. 
 
Det ska sättas klistermärken, stjärnor ska målas och den ska få rubriker. "Vanlig", humör och sömn är bestämt.  Troligen även motion/ steg och dagens lärdom. 
 
 
Nu till tacksamhet och självkänsla. Jag kommer testa att utveckla det. Genom att motivera varför jag är tacksam över något eller varför jag tycker att en viss egenskap är bra med mig. 
 
Vi får se vad jag tycker om det här systemet.  Sedan jag jag en till identiskt uppslag men där står det dåligt på ena sidan och hoppas på andra. 
 
Jag vet inte riktigt vad jag har för förväntningar på hoppas men vi får väl se. 
 
 
Sista uppslaget för vecka 1. 
 
Matlista och en lista över skärmtid. Jag ångrar lite att jag skrev rubrikerna.  Jag hade velat ha mat och motion på samma sida . Skärmtid hade kunnat stå med på original veckouppslag. 
 
Men det är bara att stå ut en vecka och rätta till sedan till vecka 2. Sista sidan är schema. 
 
 
 
Jag är sååå glad och stolt över den här boken.  Den är inte perfekt.  Ibland gör jag fel när jag ska rita och jag pallar inte att måla med blyerts först. 
 
Fortsättningen följer förhoppningsvis i slutet av januari. Då kan vi utvärdera nuvarande system och prata om eventuella ändringar. 

Kommentera här: