Första doppet som var skönt.

Har jag gjort något mer det senaste förutom att titta på kor? Jo jag har badat. Förra fredagen så var jag hemma hos Micaelas föräldrar.
 
 
Men först måste vi prata om Micaela. Ser ni hur jag stavar namnet??  Jag har alltså stavat hennes namn rätt för första gången i mitt liv! Jag har två vänner med samma namn. Mikaela med K och Michaela med CH. Trodde jag. Men nu har jag upptäckt hennes dolda hemlighet. Hon är född Micaela men började stava Michaela i mellanstadiet men i högstadiet så ville hon stava det som Micaela men skämdes för att ändra det igen. På FB heter hon Michaela men vill egentligen heta Micaela. 
 
En bokstav hit eller dit är en stor grej! Hon känns numera som en helt annan person. Jag varrnar.. jag kan stava fel på namnet någonstans i inlägget. Vart var jag? Jo jag var hemma hos Micaelas föräldrar för att Micaelas häst hade fått en bebis. Jag föreslog namnet Kalle kanin. Än så länge har inte Micaela godkänt det. Det kanske kommer ett inlägg med bilder på honom men eftersom det här inlägget ska handla om badning så bjuder jag bara på ett smaksprov.
 
 
.Han var ca 30 timmar på den bilden och var ute för första gången.  Efter att ha tittat på fölungen så fickade Micaela, hennes mamma och jag i deras trädgård. Det är vitkigt för senare detaljer. Medan vi fikade så fotade jag två busiga hundar. Det kanske också kommer i ett eget inlägg.
 
 
Nu tänker jag komma till saken. Jo, jag och Micaela skulle alltså åka och bada. Men eftersom vi redan fikat så var ingen av oss fika sugna utan vi skulle bara köpa dricka. Men såhär gick det till i affären.
 
1. Micaela frågade om vi skulle köpa frukt. Så vi köpte vindruvor.
2. Jag ville ha iskaffelatte. Så vi köpte det.
3. Vi köpte drickorna.
4. Jag tittade på choklad eftersom jag ville ha choklad. Micaela frågade tack och lov vilken stort vi skulle ta. Så vi köpte choklad. 
5. Jag sa något om att vi nu måste betala innan vi köper chips. Så vi köpte chips.
 
Så enda skillnaden på att fika och inte fika var tydligen att vi inte köpte en bulle. Man måste äta bullar nära man badar.
 
Nu framme vid badplatsen.
 
 
Förra gången vi badade så var sjön full av kåta paddor men den dagen var sjön istället full av paddbebisar.
 
 
Jag hittade en ny skylt. Jag påstår att den aldrig suttit där innan och Micaela påstod att den suttit någon annanstans. Jag är tveksam till hennes påstående men väntar gärna tills någon visar bildbevis på att hon har rätt.
 
 
Sanden var den perfekta doppa fötterna i skicket.
 
 
Sedan var det äntligen dags för att bada. För första gången på länge så var det inte plågsamt. Människor har frågat mig "var det inte kallt?". Jag har svarat "nej, det var riktigt skönt". Jag vet inte om vi är numera är härdade eller om det faktiskt var skönt. 
 
Men skönt var det.
 
 
Trots att det var en solig fredag eftermiddag så var vi ensamma på badplatsen. Förutom ett par som fiskade en bit bort och som inte var synliga större delen av tiden.
 
 
 
Jag vet inte om det var kaffet eller om jag var hög på känslan av vattnet. Men jag kan ev. ha visat mig naken för det fiskande paret som inte syndes till.
 
Jag orkade inte krångla med handduk när jag tog av min baddräken (när jag ändå inte såg någon okänd) så jag klädde av mig mitt språngade naken. Strax efter så syndes de till en bit bort. Men skitsak samma om de såg min rumpa. 
 
 
Jag hade egentligen tänkt skriva om yttligare ett badtillfälle men vi väntar med det eftersom inlägget blev så långt. På återseende.

Kommentera här: