Klippa gräset utan mössa

Idag har jag hotat min systerson. Men vi tar det ifrån början. 
 
 
Först var jag ute på altanen och hade koll på honom tills mamma skulle komma ut.  Jag minns inte exakt hur diskussionen gick men tydligen skulle jag stanna för att mormor skulle komma.  När jag svarade att jag inte skulle gå någonstans eftersom jag inte hade några skor så beordrade han mig att gå in och ta på mig skor.  Sedan följde han med mig in och såg till att jag lydde. 
 
Sedan gick vi ut igen medan (min) mamma var inne med Thea.  Då ville han hoppa studsmatta vilket han fick men då kom en konflikt i mitt huvud. På studsmattan ska man inte ha skor men samtidigt är det höst och inte icke stövelväder. Men när han tappade ena stöveln så tog jag av den andra, vilket  visade sig vara en dum ide eftersom studsmattam var blöt.  Så när han hoppat färdigt så tog jag av strumporna och sedan på med stövlarna igen.  Nu kanske studsmattam historian är tråkig att läsa men den är viktig för poängen som kommer om en stund. 
 
Efter att ha lekt en stund i "sandlådan" så ville han ta av sig mössan för att det var varmt.  Jag påpekade givetvis att han skulle frusa utan mössa men jag förlorade diskussionen när han sa att han inte frös. 
 
 
 
En stund senare ville han men ta av sig stövlarna.  Det är en sak att vara utan mössa (när jag inte hade på mig en själv, jag har hans mössa på bilden) men vara utan stövlar fick han inte. 
 
 
Men jag fick inte riktigt igenom mitt budskap förens jag hotade med att hämta mormor. Då minsann fick jag ta på honom stövlarna.  Då är ändå mormor ett snällt hot, morfar hade varit värre.  När jag sedan berättade historian för (min) mamma så svarade hon att det var nog varmt i stövlarna utan strumpor.  Hur hon nu kunde veta att han var barfota.
 
Sedan tyckte han att jag skulle klippa gräset men det tyckte inte jag.  Kan ni gissa vem som vann den diskussionen?
 
 
Senaste gången vi klippte gräset så låtsas klippte jag genom att ha handtaget på fel håll (det är jobbigare att klippa på riktigt) men det knepet fungerade inte idag!
 
Förra gången såg han att något inte stämde men kunde inte sätta ord på vad som var fel, vilket han tydligen kunde nu.  Men hann inte klippa många meter innan hans mamma kom hem och han tyckte att hon skulle klippa 😍
 
 
Jag förlorade diskussionen med mössan och gräsklipparen men vann den med stövlarna.  Kan vi då säga att det står 2-2?
 
Stövlarna är ju två stycken medan mössan är en och gräsklipparen är en. 
 

Kommentera här: