Trattkritik och analsäcksinflamation

Idag har jag varit sjukayster åt familjens hund Lucia. Men först spolar vi tillbaka tiden. 
 
Någon gång förra veckan så reagerade jag gå att Lucia tyckte det gjorde ont när jag nudda hennes rumpa. Ingen jätte grej men ändå något jag noterade.  Sedan sent på fredagskvällen så hörde jag Lucia tjuta till ordenligt och ha jätte ont.  Jag sa direkt att jag trodde det var analsäcksinflamation. Obs!! AnalSÄCKinflamation, inte analsexinflamation. 
 
Så idag så har Lucia varit hos veterinären som bekräftade min diagnos.  Min styvfar åkte till jobbet och jag lovade att hjälpa mamma med Lucia. Mitt första beslut var det ta av Lucia den förskräckliga tratten. Nu ljög jag lite. Vi tar det lite mer ifrån början.  
 
Lucia kom hem ifrån veterinären något drogad. Tomas la fram en filt på golvet som Lucia kunde ligga på, han satte Lucia där på.  Men Lucia tänkte inte lägga sig, troligen eftersom hon inte vet hur man gör det med tratt. Eftersom hon såg jätte trött ut så hjälpte jag henne.  Sedan sov hon en stund.  Tomas åkte till jobbet, sedan när Lucia vaknat så beslutade jag att hon behövde kissa. Så jag bar ut henne och satte henne på gräset.  Där satt hon och vägrade röra sig.  Det hjälpte inte ens att dra i kopplet.  Då tog jag av henne tratten och helt plötsligt så fick jag en helt annan hund som var pigg och kunde gå. 
 
Sedan dess har hon fått slippa den hemska tratten.  Jag och mamma har haft koll på henne.  Har jag sagt att tratten är hemsk? Låt mig visa en bild. 
 
 
Nu är det säkert någon som tänker. Men det där är väl inte Lucia? Skrev hon inte att det var Lucia som var sjuk?
 
Jag vet att det inte är sjuka Lucia på bilden. Jag tänker inte hänga ut henne i bloggen.  Jag tog på Klara tratten som ett experiment.  Klara är inte lika känslig, sedan är hon även pigg och frisk så jag ville se hur en hund med bra förutsättningar hanterade tratten.
 
Även Klara tyckte det var konstigt/svårt att gå med tratten på sig.  Hon gjorde glatt mitt experiment men jag tog av henne tratten ganska snabbt. 
 
Vi lever på 20 talet det borde finnas bättre alternativ än en obekväm tratt. Nu tänker säkert någon att det  finns uppblåsbara trattar. Det vet jag och fungerar de så är det troligen hundra procent bättre allt.  Men sådana verkar inte hjälpa om hunden inte ska slicka sig i rumpan.   Fast nu när jag tänker efter, de hade kanske fungerat för känsliga Lucia men inte på normala hundar. 
 
 
Det här var den långa versionen.  Egentligen ville jag bara ha sagt att Lucia har analsäcksinflamation och att jag har tittat på henne hela dagen eftersom jag tyckte tratten var obekväm.  
 
 
 
Klara hjälper mig att ha koll på Lucia 💙
 

Kommentera här: