Glömd mobil och vaniljmunk

Jag hade tänkt inleda detta inlägg med ett av mina sista minnen av mormor (medan hon var i livet). Men jag blev inte nöjd med texten så jag sparar den till en annan gång. Men poängen var att hon tittade på förhäxad .
 
 
Så vi spolar fram till idag.  Jag hade bara varit hos mamma i några minuter när min mamma säger åt mig att gå hem!  Jag hade glömt min mobil hemma och mamma var nojig över att jag tappat den ute. 
 
Efter nästan 2 timmar så var jag lydig så jag gick hem och letade efter mobilen som låg i min säng.  Jag hittade även två katter i sängen. 
 
 
Efter att ha kelat katt, spelat pokemon och städat badrummet så gick jag tillbaka till mamma. Jag hade beställt schnitzel på mammas vis. Den är bankad och panerad med ägg och mjöl. Till den så har man sås gjord av spat efter köttet och typ bara mjölk.
 
 
Tomas lagade maten och det kändes väldigt bra att han kan laga mat på mammas sätt.  Trodde jag!!!
 
 
Den djävulen hade tagit sig frihet att moderna till såsen med maizena och fond. Jag tycker faktiskt att han borde ha förvarnat innan han gjorde helt annan sås.  Så något irriterad (eller rättare sagt skeptisk) men samtidigt nyfiken så åt jag den nya rätten utan att gnälla. 
 
 
Det var faktiskt gott och såsen hade passat utmärkt till kyckling.  Men det märkligaste är att Tomas verkar tro att den moderna såsen smakar som den gamla och han gjort den gamla såsen med med tillägg.  Lögnare.  Det blev en helt ny rätt och en ny sorts sås.
 
 
Men det kan bli en intressant utveckling i framtiden till andra rätter. 
 
 
Bilden ovan säger mest att jag inte tagit några bilder idag, förutom kartbilderna.
 
Efter maten så hade jag egentligen tänkt gå till morfar men jag kände mig inte på topp. Så jag tänkte skippa det men ångrade mig typ. 
 
Jag gick till morfar ändå och hämtade förhäxad skivorna som mormor lånat.  Den sista serien hon såg hemma medan hon var i livet. 
 
Innan jag skulle gå så frågade morfar mig om jag ville ha vaniljmunk. Dvs en sådan jag bjöd honom på igår.  Karma.  Det lönar sig att vara snäll..
 
 
Nu ska jag titta på förhäxad. 
 

Kommentera här: