Adventskalender:2

Nu är vi inne på andra dagen i kalenderöppningar. Men innan det är dags att öppna så tycker jag att vi ska prata om andra december ritualer. 
 
Givetvis så tittar jag på svts julkalender.  Igår tyckte jag att serien var märklig men idag så gillade jag den. 
 
Jag lyssnar även på Spotify julkalender grej. Det är tre mini poddar och julmusik.  Jag vet inte om jag gillar det eller ej.  
 
Bookbeat har fyra böcker som julkalender.  Det släppts en del per dag. Jag som har ett destruktiv relation till böcker uppskattar det formatet.  Med destruktivt så menar jag att jag i början tycker boken är långtråkig och ledsnar för att sedan bli fast och lyssna klart på boken i timmar.
 
Jul i sank Anna lyssnar jag på.  Dagens del tog slut onödigt fort.  Den handlar om tre vuxna syskon och en mamma.
 
Nu kommer en bild för att dela upp inlägget.  På bilden ser vi mina två katter sitta bredvid varandra i fönstret. Eller ja.. jag hade velat ha det på bild men antog att någon skulle flytta på sig om jag störde. 
 
 
 
Idag så börjar vi med ikea och bokkalenden.
 
Choklad med apelsinkrisp var god och boken bestod av två recept.. eh.. mönsterbeskrivningar på två vantar.
 
Vantarna ser riktigt roliga ut att sticka.  Men det mesta i boken ser mest ut som rena grekiskan. Det står i boken att man ska "läsa igenom hela beskrivning innan man börjar för att få en helhet". Det tyckte jag var onödigt elakt. 
 
 
Jag lovar att sticka vantar. Men inte i år.  Troligen inte nästa, men i god tid innan jag dör.  Rolig minibok att få. Så här nära att sticka vantar har jag aldrig varit.
 
 
Asos 
 
Dr pawpaw rich mocha balm 
 
2 november 20:22 
 
Det här är alltså ett färgat läppbalsam. Min spontana reaktion var "trist, nu vill jag öppna en annan lucka" 
 
Färgade läppbalsam är inte min grej.  Denna var fullstorlek (25 ml). och den kostar 80 kr. Jag räknar med att jag under månaden kommer klaga på att saker är lite väl små, men här så tycker jag nog att 25 ml är lite väl stort.  Hade den varit mindre så hade det varit lättare att ha den i fickan. 
 
Det står också att man kan använda den på kinderna som rouge (eller vad man vill). Jag gillar inte kräm produkter i ansiktet och tyckte inte att det blev bra när jag c testade lite snabbt.  Men den gav fin färg på läpparna.  
 
Jag ska absolut ge den en chans. 
 
2 december  23:22
Testade några gånger men fastnade aldrig. 
 
 
Zalando 
 
Revlon - ögonskuggpalett. 
 
 
 
3 november 20:32
En liten ögonskuggpalett (3,4 g) som tydligen kostar 179 kr. Den har 8 färger.  Utan att ha använt en så tycker jag att färgerna är fina och har bra variation. 
 
Jag tyckte spontant att 180 kr var rätt dyrt för att sådan liten palett.  Men egentligen så är det ett ganska smart upplägg.  På zalando så finns det bara mini paletter av det märket.  180 kr har fler råd med än 500-600 kr som en anastasia palett kostar. Dessutom så är en palett rätt dryg.  Fast jag personlig undviker att köpa små paletter.  Jag tycker att de är svårare att förvara än en stor palett. Men ska man resa så är en mini bra. 
 
Jag ser fram emot att testa denna.  För jag hade som sagt mest troligen aldrig köpt denna och det har inte med storleken att göra. Hade den varit större och därmed dyrare så finns det andra paletter jag hellre hade köpt, typ anastasia bland annat. 
 
21:20
Jag kunde inte hålla mig.  Nu har jag testat den och mina förväntningar var höga och jag blev besviken.  Den jätte ljusa syndes nog knappt.  Vilket inte är något problem, då är det bra att börja med den.  Den ljusgråa kändes bra.  Sedan körde jag den mörkröda på ena globlinjen och den mörklila på den andra.  Båda hade säkert gått att få snygga om jag varit mer försiktig. Iallafall den röda. Men jag tycker nog inte att någon av skuggorna var jätte bra.  Det finns bättre.  Den guldigaste skimmer skuggan var riktigt fin.  De andra är jag tvekam till. 
 
Nu testade jag bara lite snabbt och jag testade alla åtta färger.  Än så länge är jag inte imponerad men jag känner mig väldigt säker på att jag kan få till det snyggt. Men om jag gör en lite mer städad sminkning.  Typ grå på globlinjen, röd eller lilla på locket och sedan något skimmer på innerkant av ögonlocket. 
 
 
4 november. 22:26.
Testade den idag och det blev väl fint.  Men nä.  Jag tror faktiskt inte att jag gillar denna.  Finns mycket bättre ögonskugga även om man inte vill lägga ut en förmögenhet.  Rekommenderar istället revolution, mycket bättre än revlon. Vi får se om jag testar den igen innan det här inlägget kommer upp. 
 
2 december 23:22
Testade inte igen. 
 

Kommentera här: