Ikea utflykt

Idag så har jag åkt buss, tåg och buss till Ikea i Jönköping. 
 
 
Allt började med.. eh.. jag vet inte riktigt hur det började. Men kusinens speciellintresse är att åka kollektivt och morfar tycker också att det är roligt att ut och åka lite. Så i söndags så bestämde vi att vi skulle åka på onsdagen. 
 
Målet med resan var själva åkandet och att äta på Ikea.  
 
 
Imorse när klockan ringde så tog jag genast upp mobilen och såg att Jenny hade skrivit.  Hon undrade om jag ville följa med henne och barnen på utflykt. 
 
Jag avböjde och berättade att jag skulle åka buss/tåg till Ikea.  Jenny undrade vad det kostade.  
 
En och en halv timme senare så satt vi på bussen. Om Jenny håller i mobilen på varje bild så beror det på att jag tog foton direkt efter att Jenny sagt att hon tänkt ta ett foto.
 
 
Väl framme i Jönköping så tog vi första stadsbussen vi såg och hoppades att vi skulle hamna rätt och det gjorde vi. 
 
 
Eller ja.. kusinen har tydligen koll på Jönköpings stadsbussar . Det var bara en slump att den rätta bussen var den första vi såg. 
 
På Ikea blev det vegetariska köttbullar för mig. 
 
 
Sedan gick vi igenom Ikea.  Där provade vi soffor.  Sedan gick vi in på A6 där barnen blev förtjusta i rulltrapporna.
 
Vi gav upp ganska snabbt.  Då hade vi varit i Jönköping ett tag.  Sedan tog vi första bästa buss tillbaka till stationen. 
 
En timme var på på Jönköpings tågstationen.  Där köpte jag en islatte på espresso house och sprang efter en (snart) tvåårig flicka. 
 
 
Väl hemma i Falköping så spöregnade det. 30 min senare så tog vi bussen hem och kom hem med lika mycket barn som vi hade med oss. 
 
 
Btw. Jag hälsar alltid på barnen och kusinerna med repliken "hej söt" eller "hej gullet". Jag tror att jag ska börja göra likadant med vuxna.  
 
Idag så har jag hälsat på morfar med "hej söt" två gånger.  Det känns lite konstigt men jag vänjer mig nog snart. 

Kommentera här: