Pinchos i Skövde

För några år sedan när morfar var i Spanien och han var fräck nog att inte köpa med någon present men han lovade att vi istället skulle ut och äta.
 
 
Redan då föreslog jag pinchos men det blev aldrig av.  I år så har jag tagit upp det några gånger och även kusinen var sugen.  Innan vi visste att vi skulle förlora mormor så pratade vi om att vi skulle besöka pinchos i samband med kusinens födelsedag. 
 
 
När jag och morfar åkte hem ifrån sjukhuset, efter att mormor somnat in så bokade vi bord på pinchos dagen innan kusinens födelsedag. Vi behövde något roligt att se fram emot. 
 
Morfar hade egentligen tänkt köra men sedan ändrade han sig och ville ta tåget.  Inga problem svarade jag.  Min trötta hjärna letade tåg.  
 
Morfar fick välja mellan två tåg.  Det ena skulle vara framme en halvtimme innan vår bokning och det andra skulle vara framme sex min innan vår bokning, vilket innebar vi skulle hinna precis i tid/ bli några min sen.  Morfar är tidspessimist  så jag blev förvånad över att han valde det senare tåget (som jag ville ta). Jag vet inte om sorgen påverkar vårt omdöme. Tåg kan ju vara sena!
 
 
Styvfar Tomas körde in oss till tåget.  Vi var framme på perrongen i god tid. 
 
 
När helt plötsligt kusin 2 får bråttom iväg och säger att tåget bytt spår och tid.  En tid innan vårt tåg skulle gå.  Jag kollade upp det.  Då var det alltså tåg 1 som vi inte skulle ta som blivit väldigt försenat. 
 
Kusinen som är van vid att åka tåg planlöst fick bråttom mot nya tåget och vi hann inte riktigt tänka. Samt att vi inte hade något emot att komma fram lite tidigare. 
 
Men tåg 1 var lite senare än vad de sagt men det kom.  Strax efter kom tåg 2 (som vi hade tänkt åka). Tåg 1 hade haft fordonsfel. Väl på tåget så blev det lite väl spännande.  Jag tyckte att det tog lite väl långt tid för tåget att åka iväg och tåg 2 stod snällt en bit bort.  Det hade varit sååå surt om vårt tåg inte kunde åka iväg och det andra tåget som vi hade tänkt åka med skulle rulla iväg. 
 
Efter en evighet med katastroftankar så åkte tåg iväg.  Vi tjänade en hel minut på att byta tåg.  Samt fick en mer spännande upplevelse. 
 
 
Vi kom fram till pinchos.  
 
Jag och min mobil beställde allt till vårat sällskap.  Jag är imponerad över hur pass smidigt det gick.  Det är inte lätt att hålla ordning på fem personers beställningar
 
Maten och drinkarna var sååå goda.
 
Det mest spännande som hände på restaurangen var att kusinen inte fick någon hamburgare i sin hamburgare.  Dvs han fick bara brödet. Personalen hade glömt att lägga i köttet men det var lätt fixat. 
 
En annan spännande sak var golvet. Det fanns tjocka lister på golvet. De märktes inte av när man fick men de lurade ögat. Jag var hela tiden rädd för att de skulle vara ett trappsteg ner, vilket inte var lätt eftersom jag hade fullt upp att inte tappa det jag bar på. 
 
 
 
Sedan var det dags att gå tillbaka till tåget.  Skövdes rulltrappor på stationen åker väldigt snabbt!
 
 
Tåget hem var redan framme när vi kom och vi hade en hel avdelning för oss själva. 
 
 

Kommentera här: