Kaffe istället för droger

Om förr förra veckan kunde sammanfattas med promenader så kan förra veckan sammanfattas med kaffe.
 
Jag har druckit mängder med kaffe.  Mest som iskaffe dock.  Jag tar inga droger och har inte känt för att dricka alkohol. Så jag Jag dränkt mina sorger i kaffe. 
 
Innan jag börjar gå igenom förra veckan så vill jag vänligt men bestämt säga att jag inte vill ha några följdfrågor om något jag skriver i det här inlägget.  Jag vill inte prata om det förutom med min familj.  Jag pratar hellre om vädret. 
 
 
Måndag - humör 3-4-3 - sådär (5 är max)
 
Först kanske vi ska ta lite förhandsinformation. Mormor hamnade på sjukhus vid mitten av april.  I slutet av veckan innan så fick vi veta att hon hade corona. 
 
Jag gjorde inget speciellt den dagen.  Jag och mamma kollade på masked Singer usa och gick en promenad.  
 
Mormors mående enligt henne själv var "feber och hostar lite". Mormor är ingen gnällig person. 
 
 
Tisdag. Humör 3-4-2 - kunde ha varit bättre. 
 
Morfar skjutsade mig till stan.  Anledningen till det är jag opepp om att prata om nu men det blir säkert bra. 
 
Sedan var det hundkurs på kvällen.  Klars var lite trött. Troligen pågrund av värme och löp.  I bilen påvägen hem så skickade jag en selfie till mormor via snapchat.  Hon frågade om vi var ute och åkte.  
 
Det meddelandet har jag tack och lov sparat. 
 
 
Onsdag.  Humör 2-2-2- jobbig dag. 
 
Jag började dagen med att gå spåret.  De 3 km känns hur långa som helst.  De sista 800 meterna till mamma så ville jag mest krypa.  Strax innan mammas hus satte jag mig i gräset och tog en selfie med mammas hus i bakgrunden.  Samt skickade en snapchat med texten "jag orkar inte gå längre". Humör betygen kommer ifrån min bullet journal. I efterhand så tyckter jag att jag var snål med första betyget.  Tiden i gräset borde faktiskt vara värt en 4a. Jag mådde bra där. 
 
 
När jag väl hade orkat resa mig och gå in till mamma så dröjde det inte många minuter innan morfar kom och lämnade tillbaka mammas hund. 
 
Morfar berättade att mormor låg på iva. 
 
Medan mamma och Tomas var i väg och tog corona vaccin så gick jag till affären för att tröstshoppa iskaffe och färdig kladdkaka. 
 
Väl hemma i lägenheten så hittade jag katt i handfatet. Jag fick tvätta händerna i köket efter att jag hade kissat.
 
 
 
 
Torsdag. Humör  2-3-4 - ok
 
Natten till torsdag så hade jag tagit lugnande innan jag skulle sova.  
 
När morfar lämnade tillbaka hund så berättade han.  Jag citerar honom hyfsat rakt av.  "Läget är allvar men de kan inte säga nu att hon kommer att dö". Sedan berättade han att hon hålls sövd i respirator. 
 
En timme senare så kom Tomas hem tidigare ifrån jobbet.  Han hade feber (biverkning ifrån corona vaccinet) så han sov resten av dagen medans jag passade hundar.  Eller ja.. Lucias behövde väl inte passas eftersom hon passade Tomas som sov.
 
Träffade morfar igen på kvällen när jag var ute med hund. Tydligen är coronan inte så farlig ändå för mormor.  Hon har andra sjukdomar som ställer till det.  
 
 
Fredag. Humör 3-4-2 - bra med gör ont. 
 
Något jag lärt mig det senaste halvåret är man har vissa roller i ens liv.  Saker man ogillar med sig själv kan vara väldigt tacksamt den tiden de egenskaperna behövs. Luddigt och jag tänker inte utveckla. 
 
Jag tror att morfar tycker det är skönt att prata med mig pågrund av att jag inte ställer några jobbiga frågor.  Tomas sätt har också fördelar. 
 
Morfar lämnade tillbaka Lucia och mötte mig och Tomas i hallen.  Tomas frågade direkt hur det var med mormor (jag har inte frågat det en enda gång, men jag får veta det ändå).  Morfar hade inte pratat med läkaren än.  Så en stund senare så skickade morfar ett meddelande till mig där han skrev något om att mormor fortfarande låg i respirator.  Han bad mig vidarebefordra informationen till Tomas.  Vilket jag gjorde och Tomas gav mig genast en svårt följdfråga.  Jag svarade att den frågan var anledningen till varför jag fick morfars meddelande och inte han.  Sedan fick jag ett nytt meddelande ifrån morfar där han besvarade Tomas fråga (som jag inte vidarebefordrade). Jag tror alltså att morfar avlyssnar oss!!
 
Det är så mycket i ens liv som man inte kan påverka.  Hela veckan så har jag känt ett sug av att sitta på bordet på en parkbänk.  Det är något som jag kunde styra över så jag satte mig på bordet.  Det var inte lika tillfredsställande som jag trott men det kändes bra att sätta sig där. 
 
 
Den dagen gick jag även promenad med mamma men det tog jag ingen bild på. 
 
 
Lördag.  Humör 3-3-3 helt ok. 
 
Det första som hände när jag slog upp ögonena den morgonen var att jag fick en puss av hunden.  Det hade varit mysigt om det inte vore för att min första instinkt var att det var en katt som tänkte slå mig i ansiktet med tassen.  Jag skyndade mig att klappa djuret för att inte bli slagen.  Vilken var en bra reaktion med tanke på att jag fick en puss.
 
Denna dagen hade vi förmånen att umgås med Tim.  Vi var ute på altanen och då var men mamma ute en stund. 
 
 
Det här med sorg är en märklig känsla i kroppen.  På kvällen så krävande Tim att jag skulle bygga bilbana med honom.  Jag kände mig inte pepp. Jag är inte bra på bilbanor vilket jag sa till honom.  Men när han ropade på mig ifrån andra rummet så var det bara att leka med honom.  Det var riktigt roligt och jag upptäckte att det inte gjorde ont. 
 
 
Söndag.  Humör  4-4-3 - helt okej huvudvärk. 
 
Som vanligt så var det (sen) frukost hos morfar.  Hans hund var dålig.  Hon var lite vinglig utan aptit. Som om det inte räckte för morfar.  Men mormors värden var bättre även om hon inte orkar andas på egen hand. 
 
 
Jag kom till morfar vid 12 och vi drack kaffe strax efter.  Redan vid 13 så började morfar prata om 3 kaffet. Då hade inte ens jag druckit upp mitt kaffe!
 
Vi spelade backpacker i mobilen, var ute i trädgården med hans hund och jag hjälpte morfar med instruktioner om hur får ut pengar genom check. 
 
Även denna dagen så var Tim på besök.  Han och Tomas kom till morfar och morfar fick maskrosor. 
 
 
När klockan slog 15 så var jag kvar hos morfar så han gav mig tre kaffet. Efteråt så var jag tvungen att gå tillbaka till mamma för att gå ut med hundarna (samt umgås med Tim). Jag var hög på koffein så jag ville göra glädjeskutt medan jag gick på gatan. 
 
Med Tim så hade jag en lååååååång konversation om en leksakshund. Den kan sjunga och dansa.  Men den har gått sönder så nu dansar den inte.  Det var ett trauma för en liten 3 åring.  Han grubblade om den länge och föreslog att polisen kanske kunde hjälpa den. 
 
 
Sedan fick jag en utskällning.  Robotdammsugaren hade fastnat så jag lyfte på den och då lät den.  Så hör jag Tim skälla på mig.  Bland annat så sa han att dammsugaren inte var en leksak. 
 
 
Idag måndag så mådde morfars hund bättre men hon har varit hos veterinären nu ikväll.  Jag vet inte hur det gått men jag hoppas att det gått bra. 
 
 

Kommentera här: