Projekt blommor

I måndags när jag gick till morfar så tittade jag i mormors rabatter och tittade på alla fina blommor. För första gången i mitt vuxna liv så önskade jag att jag hade blommor som intresse. 
 
Mormor har en stor rabatt som man kan beskriva som organiserat kaos. Jag minns att jag tänkte och även sa till morfar att det hade varit roligt att få ordning på den rabatten.  Men jag vet också att det hade varit tok för svårt för mig.  
 
En stund senare så kom morfar in på mormors "balkong" blommlådor. Att om hon hade varit hemma så hade det funnits blommor där. 
 
 
Jag hittade äntligen något jag jag faktiskt kunde göra.  Något som inte verkade allt för svårt.  Mormor blir glad och jag får testa något nytt. 
 
Min första fråga till morfar var att jag undrade vart man köper blommor.  Kan man köpa blommor i mataffären?
 
Bilden är tagen förra midsommar.  Vi ser en blomlåda i bakgrunden. 
 
 
Om man heter Mikaela (oavsett stavning) så är det tydligen ett krav på att man ska gilla blommor.  
 
Igår så skickade jag ett meddelande till Micaela och nämnde att jag ville köpa blommor och behövde experthjälp.  Hon nappade och inom 24 timmar så hade jag mina blommor. 
 
 
Det var inte lätt att köpa blommor.  Det var mycket att välja på och jag kände mig rätt vilsen. Men efter en stund så kom jag in i det.  Samt att Micaela och hennes mamma hjälpte mig. 
 
Det förvånade mig faktiskt att jag tyckte att det var roligt att köpa blommor. 
 
 
 
Jag antar att ni redan förstått hur okunnig jag är på blommor.  Men för att ni ska förstå hur okunnig jag är.  
 
Micaela berättade för mig att jag behövde jord. Morfar frågade mig om jag visste att man behöver jord. 
 
 
Jo det är typ det enda jag vet! Men jag tycker faktiskt att det var en rimligt råd/ fråga.  Eftersom jag inte alls vet vad jag håller på med.  Det ska bli spännande att se hur det går för det stackars blommorna och det är nog tur för mormors nerver att hon inte är hemma och få se mig plantera blommor. 
 
 
Fortsättning följer. 

Kommentera här: