Valborg 2021

Här kommer ett jätte långt blogginlägg.
 
Allt började för lite mer än ett år sedan, innan corona bröt ut i Sverige.  Jag bokade som vanligt min Göteborgresa som skulle utspela sig vid valborg.  Sedan kom corona och jag skjöt på resan ett år. 
 
Corona situationen är väl inte bättre i år och jag var så opepp på att åka.  Men jag och mamma har haft corona, det gjorde det enklare att ta sig iväg ändå. 
 
Onsdagen den 28 mars.
 
Jag var tidig till tågstationen och jag var helt ensam på perrongen.  Tillslut kom två tonårspojkar som hade tillitsproblem! De frågade om tåget stannade i floby.  Jag som faktiskt visste svaret svarade ja.  Men väl på tåget så hör jag de fråga någon annan samma sak plus att de berättade att de inte hittat någon tågvärd. Då tog jag upp min tågapp och visade bevis på att jag var pålitlig. 
 
Jag litar generellt inte på munskydd människor.  Jag har sätt läkare använda munskyddet fel. Jag tror mer på avstånd men på tåg så går det inte hålla avstånd så där åkte munskyddet på. 
 
 
Med ett år med corona så har man nästan fått socialfobi. Jag var nervös över att komma till en plats där det finns massor med människor överallt.  Men väl i Göteborg så kände jag mig direkt hemma. 
 
Jag hade två timmar att spendera innan jag fick checka in på hotellet.  Pågrund av tung väska så var de flesta akviteter uteslutna. 
 
Det blev en vit mocka latte på espresso house.  Inne på cafét hängde en duva samt en småfågel.
 
Sedan blev det en promenad till max. Jag älskar att beställa i app och få bordsservering 
 
 
 
En kvart för tidigt så anlände jag till hotellet.  Kvinnan i receptionen var underbar 
 
Vad skulle jag göra i Göteborg? Det fanns inte så mycket att göra pågrund av coronan. Så min plan var att undvika folk (och spårvagnar) och att spela pokemon. 
 
Så veckan innan avresan så frågade jag kusinen om jag fick låna en mobil, så att jag kunde spela pokemon på dubbla konton.  Det fick jag. 
 
 
Efter en stund så blev jag rastlös och ville ha något att hitta på.  Jag googlade efter saker att göra i Göteborg och upptäckte att museumen hade öppnat igen. 
 
Men  det var inget jag orkade göra den kvällen.  Istället så började jag tänka på mat.  Jag trodde att pinchos skulle vara folk tomt men det var fullbokad.  Men jag bokade bord på fredagen och beställde take away. Så du blev en promenad för att hämta mat. 
 
Då upptäckte jag att bussar är läskiga! De kommer i full fart.  Enda anledning  till att jag fortfarande lever är för att de stannar för rödljus.
 
Maten var jätte god ! Men de alkoholfria drinkarna rekommenderar jag inte alls. 
 
Gillade den artiga papperskassen. När jag lämnade hotellet så lämnade jag kassen synligt och hoppades på att städerskan skulle tro att jag skrivit det till henne (jag såg städerskan, det var en hon även om jag inte vet om hon identifierar sig som kvinna)
 
 
Torsdagen den 29 mars. 
 
När jag kom ner till frukosten så var det nästan folktomt. Vi var max 7 gäster. Så lite folk har det aldrig varit. 
 
Sedan hade jag telefonmöte med kuratorn.  Sedan var det dags för lunch.  Det blev en vit mocka latte på espresso house samt en räk och avokadosallad. Svart ris är tydligen gott. 
 
 
 
Dagens äventyr var ett besök på trädgårdsföreningen.  Jag hade aldrig varit inne där.  Samt en pokemon promenad. 
 
 
Jag hittade en jätte mysig plats vid ett litet vattenfall. Där tittade jag på en fågel som tvättade sig. 
 
 
 
En evighet senare så gick jag tillbaka till hotellet.  Denna dagen skulle jag äta på hotellet.  När jag checkade in så frågade jag om man behövde boka bord innan, men det behövde jag inte. 
 
Vilket jag förstod när jag kom till restaurangen. Det satt två personer i baren men restaurangen var tom! Medan jag satt där så tillkom ett par samt ett sällskap på fyra personer. 
 
Jag åt schnitzel och drack vin.  Maten var god men inte det godaste jag ätit.  Sedan drack jag drinken rosa pantern. 
 
Den natten så gjorde jag något som jag inte gjort sedan september förra året.  Jag gick och lade mig utan att fylla i min bullet journal. 
 
 
Fredagen den 30 mars.
 
Jag vaknade mitt i natten av att jag i sömnen pillade av min fransförlängning!!!!!
 
Jag visste innan att jag tappat mycket fransar på ena ögat men jag fick det ändå att fungera.  Men när jag vaknade  den natten så såg det inte alls bra ut.  Ett riktigt fult öga och ett perfekt.  Jag hade inte haft fransförlängningen så länge så det gjorde mig ledsen att det blivit fult så snabbt. 
 
Så mitt i natten så tog jag av fransförlängningen på 1,5 öga samt fyllde i min bullet journal.  När jag sedan vaknade vid frukosttid så var jag trött och mådde eländigt.  Så jag skippade frukosten. 
 
Sedan vaknade jag och var på bättre humör.  På ena selfien så ser vi hur jag såg ut med en halv fransförlängning. 
 
Sedan gick jag till espresso house och åt frukost.  Det blev vit mocka latte, muffins och kladdkaka. Sedan undrade jag varför jag var opepp på att göra något. 
 
Jag hade planerat museumbesök men jag ville enbart hem till hotellet.  När jag satt opepp utanför konstmuseet så avbokade jag pinchos  
 
 
Jag beslutade mig för att iallafall gå in på konstmuseet för att sedan gå till hotellet.  Men väl inne på museet så fick jag tillbaka motivation. 
 
Jag älskar konst. 
 
Efter konstmuseet så blev det en promenad till röhsska museumen.  Det kan jag rekommendera om man vill åka läskiga hissar men annars så blev jag inte imponerad.  Men den asiatiska delen var mysig. 
 
 
 
Sedan blev det en promenad till genom trädgårdsföreningen till max.  Väl där så blev jag utsatta för mordförsök.  Max levererade inte alls. 
 
 
1. Jag köpte något drickbart som hette något med is. Det var rumstempererat.  Jag övervägde att klaga men lät bli. 
 
2. Jag hade köpt 3 mozzarella stick.  Jag åt två som var riktigt goda. Så när jag skulle äta den tredje så tog jag en stor tugga.  Vilket jag ångrar än idag.  För i den tredje sticken så fanns det ingen mozzarella för den var Västerbotten ost!! Jag höll på att dö.  Jag var tvungen att spotta ut den för att jag höll på att spy.  Förstår inte hur någon kan vilja äta något så äckligt.  Jag övervägde att klaga men lät bli. 
 
3. Nu skulle jag äta min halloumiburgare.  Men den var stenhård!!!  Inte en chans att jag hade kunnat äta den. 
 
Så nu gick jag och klagade.  Jag fick ett trevligt bemötande samt en ny hamburgare och ett mozzarella stick.  Drickan orkade jag inte klaga på och den hade blivit lite kallare med tiden (de få isbitarna i gjorde sitt jobb)
 
Även om maten var katastrof så var det ändå en positiv livserfarenhet att klaga på mat som inte var bra.  Så jag var ändå nöjd med dagen. 
 
På konstmuseet så köpte jag tre böcker.  De bläddra jag i på hotellet. 
 
 
Lördagen den 1 maj.
 
Nu var det dags att åka hem.  Jag började dagen med frukost.  Jag brukar alltid ha ett glas vatten till maten (utöver oboy). Men denna morgonen hände det något skumt.  Jag tryckte på vattnet och sedan vet jag inte vad som hände.  Helt plötsligt så är glaset överfullt och det kommer apelsinjuice.  Jag vet inte om det var jag eller maskinen som var knäpp men jag tror på maskinen. 
 
Sedan drack jag kaffe på hotellrummet. Sedan checkade jag och min tunga väska ut ifrån hotellet. 
 
Jag gick genom trädgårdsföreningen påväg till stationen.  Med en tung väska så får man gå till bänk, till bänk. Det var fint väder och jag hade inte bråttom. Så utmärkt tillfälle att prova bänkar. 
 
På stationen så blev det en vit mocka latte på espresso house.  Har jag sagt att den vita mocka latten på espresso house är sjukt god?
 
Sedan bar det hemåt. 
 
 
Lite bonus. 
 
När jag kom hem så träffade jag systersonen som välkomnade mig med en kram.  Jag vet inte om det hänt förut. Han bad mig att ta selfie på oss två och han bad mig att fota tven.
 
Väl hemma i lägenheten så hade Pepsikatten saknat klara mer än mig. 
 
 

Kommentera här: