Öland 2021

Jag har dragit mig för att skriva det här inlägget.  Mest för att jag vet att det kommer ta en evighet.  Men nu är det dags.  
 
Vi ska prata om Öland.  Idag var det en månad sedan vi åkte så vi får se hur mycket jag minns. 
 
 
Allt började med att jag var sur på Jenny.  Hon hade ställt in vår dagsutflykt till hjo. Som plåster på såren så erbjöd hon mig hennes sällskap på övernattning.  Om jag hittade något bra boende.  Vilket inte var lätt.  Jag, Jenny och två små barn. Jag var väldigt sugen på gränna men alla stugor jag hittade hade våningssängar.  Jag vill inte ligga överst och Jennys barn kan inte ligga överst 
 
 
Så det blev Öland eftersom det var enda stället utan våningssängar. Jag hade sjukt mycket resfeber inför resan och trodde att den skulle bli inställd. Men vi kom iväg. 
 
25 augusti. 
Eftersom både jag och Jenny kan vara tidspessimister så bestämde jag att vi skulle åka 10:00 hemifrån. Vilket skulle innebära att vi troligen skulle komma iväg senast 11:30.
 
Men jag och Jenny var duktiga.  10:07 så satt vi i bilen och var redo att åka. 
 
Vi stannade i Vetlanda för att äta. 
 
 
 
Jenny hade två veckors semester.  Jag lyckades boka vår resa de dagarna med sämst väder. Gubben som vinkade av oss sa att han aldrig hade varit med om så mycket regn på Öland. 
 
Men tillbaka till Öland.  Vi kom fram till campingen och vår villavagn 
 
Precis innan jag skulle checka in så ringde de ifrån campingen och undrade när vi skulle komma. Då stod jag utanför dörren. 
 
I stugan så fick jag smaka på barnens festis. Den var god. 
 
 
 
Efter en stund i stugan så gav vi oss ut för att bada.
 
Det var kallt! Men kroppen vande sig fort och jag gick enbart upp för att Jenny tvingade mig. 
 
Sedan gick jag ensam till stugan för att duscha.  Då hade jag ett dilemma. Vi hade bara en nyckel och jag ville inte låsa ifall de andra skulle komma tillbaka och jag ville inte vara naken i en stuga ifall en främling skulle komma in. 
 
 
Så det slutade med att jag duschade med öppen toalett dörr. Skulle det komma någon så skulle jag iallafall se det 
 
Sedan gick jag ut för att möta mitt sällskap. Solen som var ute då var den enda solen vi såg på Öland. 
 
 
Lite senare så gick vi för att titta på den magiska solnedgången.  Men vi var lite för sena.  Jag fick inte springa till havet utan var tvungen att ta på barnen kläder.
 
Men det var en mysig kväll ändå. 
 
När jag klädde på Tim så var det en speciell känsla i luften.  Han hade sagt till mig en gång några veckor tidigare att han älskade mig. Så denna kvällen kändes det som ett bra tillfälle att säga det till honom först. 
 
Men jag hann inte.  Tim hann före. Skitunge. Men jag fick tillfälle senare den resan att säga det först.
 
 
26 augusti
 
Vi begav oss uppåt mot ön för ett besök i trollskogen. Trots regn så hade vi en mysig promenad . Även om vi inte såg några troll. 
 
Eller jag vet inte hur öländska människor definierar troll.  Vi hittade kor. De kanske är öländska troll?
 
 
Under besöket så hann vi med resans värsta regnskur. Samt att vi tittade på de stackars svanarna som simmade bland vågorna. 
 
 
Nästa utflykt var ett besök hos fyren långe Erik. Men det blåste så sjukt mycket där vi gick inte ända fram. 
 
Påvägen tillbaka till campingen så stannade vi till vid en mataffär och en klädaffär. Jag stannade kvar i bilen för att vakta sovande barn 
 
 
Väl på campingen så testade vi ena restaurang.  De hade sjukt god mat.
 
Sedan var det dags att ge sig ut i regnet igen för att rasta barn och för att jag av någon märklig anledning ville bada.
 
 
Det var fruktansvärt.  Det regna och blåste så jag frös något enormt när jag klev i det kalla vattnet. Men så fort kroppen hade vant sig vid vattnet så var det underbart. 
 
Jag ville inte gå upp och tog flera sista dopp.
 
Nu vill jag prata om mataffären igen.  Innan Jenny och Tim gick in i affären så hade jag bett dem att köpa något gott.  En uppgift som tim tog på allvar. Tydligen så hade Jenny nekat honom att köpa dyra chokladhjärtan till mig. Tim hade nekat Jenny att köpa lakrits (till sig) eftersom "de tycker inte Sabina om".
 
Tillslut så köpte han salt kina till mig.  De var så sjukt goda.  Tim gjorde alltså ett bra jobb.  Tydligen så tycker inte Jenny att de är så goda (jag vet inte vad det är för fel på henne)
 
 
27 augusti 
 
Denna dagen spenderade vi på campingen.  Det var bara att gå ut med barnen i regnet. 
 
Jag och Thea kom först till lekplatsen där försvann min fot!! Och halva mitt ben! Jag lyckades tack och lov få upp min sko igen. 
 
Jenny och barnen hyrde cykel medan jag ensam gick med vagnen.  Där hade jag chansen att vara inne i torra sugen men nä, tydligen ville jag också vara ute. 
 
 
Under tiden jag var ensam så spelade jag pokemon, kramade ett träd och doppa fötterna i havet. 
 
 
Vattnet kändes varmare när man inte behövde bada. 
 
Sedan hittade jag mitt sällskap.  Thea åkte med mig i vagnen.  Jag upptäckte då att det var roligt att springa i vattnetpölar. Men att hoppa i vattenpölar kändes däremot överskattat. 
 
 
Jenny hade problem med att ta sig upp för en backe men hon och Tim löste det.  Tur att han är stark. 
 
 
 
Sedan hängde vi lite i stugan.  Sedan åkte vi iväg en snabbis för att köpa mer regnkläder till barnen.  Sedan köpte vi mat ifrån den andra restaurangen på campingen. 
 
Sedan var det dags att gå ut igen.  Jenny och Tim var oense om en sak så jag och Thea gick i förväg.
 
 
Tack vara någons utbrott så missade vi den värsta regnskuren. Så vi hade regnfritt när vi skulle bada. Med vi så menar jag mest mig själv. 
 
Även denna gången var det fruktansvärt att bada. Jag tog ett snabbtdoop och tänkte gå upp. Men tvingades doppa mig en gång till så Jenny kunde ta kort. 
 
Sedan blev det skönt att bada. Tillslut så frös jag inte.  Då tvingade jag Jenny att bada.
 
 
Både den dagen och dagen innan så var vi ensamma på stranden.  Märkligt. 
 
Barnen testade sina nya regnkläder. 
 
 
På kvällen sedan så trodde jag att det spökade i mitt rum! Men det var tydligen bara Thea.  Jag såg min tröja röra sig i spegeln .
 
28 augusti
 
Då var det dags att städa stugan.  Jenny städade medan jag packade i sakerna i bilen.  Jag hade fruktansvärt ont i en visdomstand den dagen 
 
Vi lämnade regniga Öland och begav oss mot Kalmar. 
 
 
 
Vi besökte dinosaurie museumen.  Så häftigt.  Jag rekommenderar verkligen.  Det började trist men blev mycket bättre. 
 
 
Jag fick jurassic park känsla när jag råkade mata en tyrannosaurus rex med Thea.
 
Jag hade ställt Thea framför dinosaurien och flyttat mig lite för att få en bättre bild.  Men vad jag inte visste då var att dinosaurien kunde röra sig.  Så den gapade mot Thea.
 
 
Tack och lov så var hon troligen för långt ner för att kunna se den.  Annars hade hon väl fått ett trauma för livet. 
 
 
 
Sedan fortsatte vi hem med ett stopp på McDonalds och ett stop på max. 
 
På bilden så ser vi ett halsband jag köpte. 
 
 
Trots regn så hade vi en fantastisk resa. 
 
Jag tror att om det hade varit en vuxen resa så hade man störts mer av att det regnade.  Men med två små barn så är det bara att klä på sig och gå ut. 
 
Stugan var dock full av blöta kläder som hängde på tork 
 

Kommentera här: