Sommaren som kom och försvann

Hej kära dagbok.  Senast vi hördes så uppdaterade jag om livet efter mamma och vi var på den 15e maj.
 
Då fortsätter vi och jag ska försöka vara kortfattad för annars vill nog inte ens jag läsa det. 
 
Jag har umgås en hel del med morfar.  Två gånger kom jag på honom med att pussla. Vi har fikat, när jag bjuder så blir det espresso house och när han bjuder så blir det biltema. 
 
Morfar köpte friterade rosor till mormor, jo jag var också som ett frågetecken när han sa det.  En annan dag när han skulle hämta mig så hittade jag honom utanför flera min innan avtalad tid. 
 
 
 
Innan vi går vidare så vill jag visa mitt fröprojekt.  Det blev ätbara saker av det men det tog tid. 
 
 
28 maj var det morsdag och dagen för årets första dopp.
 
 
 
 
31 maj så blev det minneslunden igen för då var det mammas födelsedag.  Hon var förresten nergrävd då  även om vi inte officiellt vet var så anar jag var. 
 
Jag startade projekt,  städa soffan. Katt blev nöjd av att jag inte orkade städa klart. Jag avslutade projektet nyligen.  Jag tror soffan var mer hårig då än vad den var när jag började. 
 
Jag hittade ett fyrklöver och umgicks med syskonbarnen. Att se Tim leka med leksakshund på lekplatsen kan ha varit det gulligaste någonsin. 
 
 
17 juni,  Richard fyllde år och hundarna fick ny hundsäng. Förutom att fika så lagade jag och morfar mat, vi åt min egen odlade spenat.
 
Jag studerade skruvar och såg en dag fem st kråkor
 
 
24 juni
 
Det blev midsommar som var orimligt varmt.  Tack och lov för barn med vattenpistol. 
 
Jag och Systerdottern plockade sju sorters blommor.  Vi får se vem som blir gift först.
 
Annars var det midsommarfirande hos fotbollsföreningen, mat och sangaria. 
 
 
Än är inte midsommar helgen slut.
 
Jag, Jenny och barnen åkte till Lidköping och badade.  Jag upptäckte beck med morfar och såg nyaste jurassic world filmen på bio med Jenny. 
 
Wow så bra den var! Troligen bästa jurassic world filmerna (även om den inte slår andra och första jurassic park filmerna).
 
Att se två stora dinosaurier slåss mot varandra är lycka.  I sorg så är det sällan man känner total lycka men då gjorde jag det. 
 
 
Jag och morfar fikade på biltema,  jag tog årets tredje dopp med Micaela och Angelica. En regnbåge.  Jag var tydligen världens tråkigaste barnvakt, båda barnen somnade. 
 
Jag fick en räkmacka av Tomas, han lovade mig den innan jag påpekade att vad varit den som gått ut med hundarna varje dag i minst en vecka. 
 
Morfar övergav mig och stack till Danmark.  Under tiden så stöka snickare ner.  Btw. Morfar har sålt huset och ska flytta men det kommer jag nog inte nämna i inlägget. 
 
 
15 juli
 
Jag träffade Anniz och hennes sköthäst Alice. Vi fikade även på biltema.  Kände mig lite otrogen som var där utan morfar. 
 
Jag gick på dejt med en komplicerad oxe och en obegriplig skorpion. Så nu behöver jag inte dejta mer i år. 
 
Sedan såg jag alpackor, vilket var överskattat. Jag hittade två fyrklöver till. 
 
 
20 juli blev det onödigt varmt i samband med pms. Det var fruktansvärt men tack och lov så fick jag en pool.
 
Men trots det så åkte jag och morfar å badade. Sedan fick jag (eller barnen) en mer vettig pool.
 
22 juli så hade morfar grillfest för hans barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Det var årsdagen för mormors begravning. Vi åt gul vattenmelon, vilket jag inte rekommendera och dillen jag odlat och potatisen morfar odlat.
 
 
Btw. Har en bild jag inte visar men den föreställer min armhåla. Tim undrade vad jag hade där. Hår svarade jag.  Tim tyckte inte om det och tyckte att jag skulle ta bort det. 
 
En fyra åring ber mig alltså att raka mig under armarna! Vart är världen påväg.  Jag var inte ens jätte hårig. 
 
28 juli
 
Jag,  Jenny och barnen åkte till skogen och plockade blåbär. Jag ledsnade efter att nästan ha något dödad av en spindel. 
 
Även om Jenny säger att det inte finns några giftiga spindlar i Sverige så tror jag henne inte. Spindel var limegrön, givetvis så är den giftig!
 
Besöket i skogen blev dock trevligare sen när barnen stal min hink och har accepterades att jag inte gillar att plocka blåbär i mängder.  Det finns ju omplacerings blåbär i frysdisken på Ica som också behöver ett hem.
 
Men min mogna syster plockade blåbär medan jag  njöt av skogen.  Sedan åkte vi och bada.
 
 
Det tog typ 3 dagar att  rensa alla dumma två liter blåbär som min snälla syster plockade.  Jag vill aldrig se ett blåbär igen. 
 
Jag och morfar fikade på maxi. 
 
30 juli. 
När jag äntligen var klar med blåbären så åkte jag och mitt plock sällskap och badade. 
 
Jag mådde fruktansvärt den dagen.  Jag vet inte om det var stress, stel nacke efter blåbären eller kristaller i örat. Men jag var yr och mådde konstigt.
 
Men i vattnet mådde jag toppen.  Jag badade i två timmar och hade inte kunnat må bättre. 
 
Sedan åkte vi till falks grav. Jenny misstrodde min gps men den hade rätt. 
 
 
De hemska blåbären blev gröt, jag och morfar fikade  och jag målade. 
 
5 augusti. 
Jag , Jenny och barnen var på mösseberg djurpark.
 
 
Vi avslutar nu för denna gång.  Jag ska försöka återkomma innan det dröjer flera månader. 
 
Näst på tur är ett bad i vättern.