En timme

Nu ska vi prata om mitt mobilfria dygn. Eller ja.. fritt och fritt.  Jag fick använda en timme. 
 
 
Klockan slog midnatt och jag prioriterarade att fånga dagens pokemon. Jag spelade i knappt 5 min.  Vid denna tidpunkten så trodde jag inte att jag skulle klara utmaningen.  Sedan tittade jag på serie. När jag inte orkade titta mer men inte var redo för att sova så tog jag fram dinosauriebok. I vanliga fall så hade jag pillat på mobilen en stund. 
 
 
Jag tog denna bild på boken.  Jag tyckte det var häftigt med storleksjämnförelse. En elefant är pytteliten om man jämför med vissa dinosar.
 
 
Sedan sov jag. 
 
I vanliga fall när jag vaknar så brukar jag umgås med mobilen innan jag lämnar sängen.  Det var rätt jobbigt att vakna till utan mobil. 
 
Jag kände mig nästan som en zombie när jag klev ut på gatan och skulle börja min dag.  Men det var rätt skönt med extra tid.  Jag åt frukost hos morfar och hade sedan en halvtimme utan något att göra.  Tack och lov så tittade morfar på något bra på tv. 
 
Nu spolar vi fram några timmar. Jag kom hem, gick ut med hundarna, åt, tittade på serier och vilade en halvtimme. 
 
Sedan ville jag lyssna på en podcast. Istället för mobilspel så pusslande jag medan jag lyssnade. 
 
 
 
Väl hemma sedan strax efter 8 så hade jag ca 35 min mobiltid kvar. 
 
Hittills så hade det gått riktigt bra men nu saknade jag mänsklig kontakt.  Inte bara att skriva med människor utan att även ta del av andras liv på sociala medier. Att bli inspirerad och att lära mig saker.
 
Jag tittade på serie en stund, pluggade tarot och gjorde sedan färdigt februari i min bullet journal. 
 
 
Sedan blev det midnatt.  
 
Det var ett lärorikt dygn.  Det var intressant med alla alternativa lösningar till skärmtid men också insikten av hur mycket bra skärmtid ger.
 
 
Detta experiment kommer jag göra om. Men man blir trött av att vara utan mobil!
 
 
 Bildbevis!
 
 

Kommentera här: