Fruktansvärd grädde och vind

Kära dagbok. 
 
Idag så är det söndag. Jag vaknade upp till ett riktigt blåsigt väder.  Jag och Klara var inte överens om tempot vid vår morgonpromenad.  En av oss är rädd för att träd skulle ramla på oss så hon ville skynda sig medan den andra av oss ville stanna och rulla sig i den minimala snön som fanns.
 
 
Sedan var det den obligatoriska söndagsfrukosten hemma hos morfar.  Richard kunde inte närvara men han hade tid för oss senare den dagen. Men först vill jag berätta att jag vann över morfar i kortspel. 
 
Richard har nyligen flyttat och han ville att vi skulle åka in till honom.  Jag kände mig inte det minsta sugen att göra det denna söndagen men jag är en snäll kusin.  Men sedan kom jag på den briljanta ideen om att vi kunde åka och titta på Richards nya lägenheten och sedan åka till biltema och fika. Jag har en längre tid (typ en månad) varit nyfiken på deras semlor. 
 
Richards nya boende var jätte mysigt.  Han bor på en gård med ankor, katter och kossor. Sedan kidnappade vi Richard och åkte till biltema. 
 
Så här kommer en recension på biltema semlorna.  Grädden var fruktansvärd. Den var inte alls god.  Men skrapar man bort lite så blir det ändå en god semla. Bullen var helt okej och mandelmassan var riktigt god.  Trots den fruktansvärda grädden så får ändå semlan 3,5 av 5 i betyg. 
 
 
På biltema så såg vi en man som valde att äta korv utomhus i det fina vädret. Även om det blåste fruktansvärt mycket så var det sol. Grädden var nog mer fruktansvärd än blåsten.
 
 
Tillbaka till mannen som skulle äta ute.  Han ställde maten på bordet och bakade sedan undan. Då blåste hans mat iväg! Så tre stackars korvar landade på marken. 
 
 
Det gjorde ont att se. Alltså... inte för korvarna utan för stackaren som tänkt äta dem.  En stund senare så hade han nya korvar och denna gång gick det bättre. 
 
Efter utflykten så tackade jag för mig och sedan åt jag räkmacka hos mina föräldrar. Den var god och hade inget fruktansvärt över sig.  Fast citron gör bilden finare men är mindre trevlig att äta. 
 
 

Kommentera här: