Vatten i alla former

Jag började skriva det här inlägget redan dagen efter det förra men jag fick avsluta eftersom det inte gick att ladda upp bilder.  Men nu funkar det så vi fortsätter!
 
 
13 augusti så skulle jag och Jenny åka och bada. Det var onödigt varmt.  Men jag och Jenny var inte överens om vart vi skulle åka. Jag ville hökensås och Jenny ville åka till Lidköping.
 
Mina argument till varför jag inte ville åka till Lidköping. 
 
1. Långt att åka dit. 
2. Långgrunt.  Det är svår att få ett vettigt dopp när man är två vuxna med två barn.
3.  När vi var där på midsommar helgen så  blev det svinkallt när det började bli djupt. Det var så kallt så att det gjorde ont och med djupt så menar jag att det gick vatten nästan upp till knäna.
 
Jag vann diskussion men för att stilla mitt dåliga samvete så köpte jag solglasögon till mig och barnen.  Mina hjärtformade solglasögon har gått sönder och reserverna jag köpte förra året som inte var hjärtformade har också gått sönder.
 
Men det är skitsvårt att köpa solglasögon! Men tillslut hittade jag ett par som kändes okej.  Men barnen fick riktigt fina solglasögon.  Det är orättvist och diskriminering!!!
 
 
 
 Tydligen var det inte bara jag och Jenny som ville bada när det var onödigt varmt ute.  Det var skitmycket folk och svårt att parkera så vi åkte vidare till habo istället. 
 
Man kan väl säga att jag och Jenny kompromissa.  Hade hon verkligen velat bada i hökensås så hade hon nog löst parkeringen. Men nu fick vi chansen att testa något nytt. 
 
Det är verkligen vackert att befinna sig i vättern även om det är svinkallt.  Lite väl stenigbotten men annars hade vi en trevlig badutflykt där alla inblandade var nöjda.
 
Vi badade i typ två timmar, med bada menar jag också med att sitta vid strandkanten. Sedan lekte barnen i 1,5 timme på stranden.  Vilket jag inte hade något emot. 
 
 
Morfars syster var på besök hos morfar och hon var hundvakt åt hennes dotters hund Ninja. Morfar tog över hundvaktandet så Ninja fick träffa Klara.
 
De båda hundarna gick jättebra ihop. 
 
 
Tillbaka till vättern en snabbis.  Efter att ha badat i det kalla vattnet i typ 2 timmar så var det inte det minsta varmt att ha tröja på sig trots att det var 29 grader varmt. 
 
 
Dagen efter vättern så var det dags att bada med nästs person.  Jag och Anniz åkte till otterstorpa. Det var inte lika vackert men vattnet hade en mycket mer behaglig temperatur. Det var verkligen underbart. 
 
 
19 augusti. 
 
Det var en vecka med väldigt mycket åska. En dag bestämde jag mig för att gå ut och titta på åskskuren.  Jag såg i appen att skuren skulle komma när som och att stackars Ida riskerade att gå i den. 
 
Men hon hann hem 2 min innan det började ösregna men hade hon väntat 5 min så hade hon sluppit regn nästan helt. 
 
Så jag blev mycket besviken över den snåla åskvädret. Jag hade förväntat mig att få se en ordentlig skur.
 
 
 
24 augusti så var det dags att bada igen.  Denna gången i sämsholm med Micaela.  Det var också fantastiskt förutom att hon tvingade mig att gå ner ifrån stegen. 
 
Jag avskyr att gå ner ifrån stegen.  På min 34 saker innan 34 lista så står det att jag ska hoppa ifrån bryggan utan att ha doppat mig först.  Men det tänkte jag inte göra men jag tänkte ge mig själv ett halvt poäng genom att halvt hoppa ifrån stegen.  Man kan väl egentligen säga att jag doppa mig väldigt snabbt.  Det var hemskt så jag är fortfarande emot stegar.
 
Men resten av badturen var som sagt trevlig.  Jag tog inga badbilder men på en av bilderna på bryggan så har jag något märkligt i ansiktet. 
 
 
Nu kommer vi till anledningen till varför jag fick motivation till att skriva det förra inlägget. 
 
25 augusti så åkte jag och morfar på utflykt.  Morfar har sålt huset och de nya ägarna ska ta över fiskarna i dammen så vi åkte och köpte fiskmat för sista gången. 
 
Det märks att jag sällan är ute.  Jag tyckte det var jätte spännande i fiskaffären trots att jag höll på att svälta ihjäl.
 
Men jag fick tack och lov pizza. Det var så gott.  Efter det så åt vi gelato (glass) och det var också underbart gott! Jag tog choklad och mojito smak. 
 
 
26 augusti. 
 
Jag hittade en ensam solros i mina föräldrars trädgård.  Tror att mamma placerat den där. 
 
 
 
27 augusti 
 
Jag tog en halvlång pokemon promenad med hundarna i ösregn. Det var helt fantastiskt. 
 
 
30 augusti 
 
Jag höll på att bli UPPÄTEN  av en spindel.  Jag är generellt sätt inte rädd för spindlar så länge de respekterar mitt space och inte är limegröna. 
 
Men denna spindeln var obehaglig. Förutom att den såg läskig ut.  Den var även bra på att hoppa. 
 
 
1 september. 
 
Jag vaknade  och hade känslan av att jag eventuellt höll på att bli sjuk.  Jag hade inga direkt symptom men jag tog det säkra före det osäkra och förtidsrösta (vilket jag hade tänkt göra men inte den dagen).
 
 
Jag blev mycket riktigt sjuk. På fredagen så trodde jag nog att jag hade ont i halsen men jag kunde inte förneka att jag var sjuk efter att ha tyckt att det var fruktansvärt jobbigt att gå typ 5 meter omväg för att det var en soffa i mina föräldrars hall (lillasyster skulle flytta).
 
På lördagen så kändes halsen fruktansvärd.  Jag är van vid att ha ont i halsen i typ en dag för att sedan få hosta. Men denna gången hade jag riktigt ont i halsen i typ 3 dagar för att sedan inte få hosta.  Jag visste inte att man kunde ha ont i halsen utan att få hosta. 
 
Syster dottern fyllde år och vi hade mini kalas för henne.  Jag höll avstånd och de flesta av sällskapet hade själva varit sjuka.  Ingen verkar ha blivit smittad av mig. 
 
 
Under tiden jag var sjuk så tittade jag på Elvis filmen på hbo. Det är en film som passar bra när man är sjuk och inte orkar anstränga sig.  Men annars vet jag knappt om jag kan rekommendera den. 
 
Den var helt okej och intressant men samtidigt så hade de kunnat göra en så mycket bättre film. 
 
På måndagen så kunde jag dricka vatten igen utan att det gjorde ont.  Först då förstod jag hur ont jag hade haft.  Förstår inte hur jag överlevde helgen.  Godiset på tårtan var tyvärr tortyr att äta. 
 
Det var en märklig sjukdom.  På tisdagen så kände jag mig i stort sett frisk igen.  Så här snabbt brukar jag aldrig bli frisk. Men jag väntade ändå till torsdagen med att träffa folk officiellt. 
 
 
Nu är vi alltså ikapp och allt jag gjorde i sommar enligt mina mobilbilder finns alltså nedskrivet i bloggen. 
 
Förhoppningsvis så hörs i innan jag har en lång lista med erfarenheter. 

Kommentera här: