1 år utan henne

Igår var första årsdagen för mammas död, en dag som var 95 % fruktansvärd att uppleva. 
 
Det fanns ett tillfälle när de starka känslor blev kaosartat.  Jag kom och tänka på filmen "insidan ut" och kom fram till att både vrede och vemod pratade i mun på varandra. Jag sa till dem att de båda känslorna får finnas men att de faktiskt får jobba en och en.  Tyvärr så vann vrede.
 
Men ersattes sen av glädje eftersom jag och morfar skulle fika.
 
 
Mockalatte och cheesecake choco caramel beställde vi båda två.  Morfar fick inte välja vilken sorts kaffe han ville ha men kaka fick han välja själv och den härmapan valde samma som mig. 
 
Men han var diskret. Han såg mig titta på den och frågade sedan om den för att sedan välja den innan jag hann säga något. 
 
Det var gränsfall att den smakade lite väl mycket ost men jag skulle ändå kalla den god. 
 
 
Sedan åkte jag och morfar ut till kyrkogården. Om Tomas undrar vart hans ena ljuständare är så jag jag inte sett den. Den tändaren som ligger i morfars bil förnekar jag all inblandning i.
 
Regn utan att vara svinkallt är ett rätt bra sorgväder.
 
 
Sedan ville jag skriva något på Facebook.  Något sårbarat men inte för sårbart.
 
Blev denna texten:
 
Ett helt varv runt solen utan dig vid min sida. En resa som stundvis varit tung och svårt. Men värst av allt är att det är så mycket tråkigare.  
 
Ett varv i taget tills vi ses igen, då kommer jag ha mycket spännande att berätta för dig även om jag tror att du följer varenda steg jag tar, vart du än är och vilken form du än har. 
 
Jag saknar dig!
 
❤️
 
 
Sedan lade jag ut ett filmklipp när hon pratar och skrattar.  Jag letade egentligen efter en selfie på mig och henne som togs medans hon hade hår men innan jag hann hitta bilden så bestämde jag mig för att lägga ut filmen.  Det är trots allt inte bara jag som sörjer henne.  Att se henne i rörelse kan vara smärtsamt men det gör henne även mer levande. 
 
 
Idag vakande jag med halsont.  Vad jag inte känner för att vara sjuk! Dessutom är det totalt onödigt att vara sjuk nu,  jag är ändå ledig resten av veckan och har planerat att göra ingenting. 
 
Så återhämtning hade jag fått ändå.  Det var en annan sak i december,  då var jag i behov av återhämtning men nu behöver jag det inte. 

Kommentera här: