Fika och kolonistuga

Jag vill börja med att ge en offentlig ursäkt till samhällets katter.  De har skött sig sen senast, till och med den som jagade mig har suttit snällt vid två tillfällen när jag gått förbi. 
 
De vilda djuren har inte gjort något som är intressant att nämna så vi går vidare till den andra hobbit filmen.  Jag tror nog att jag gillade den men jag vet inte om det berodde på att den var bättre än den första eller för att jag är svag för vithåriga män med långt hår,  speciellt legolas pappa.
 
Ikväll så har jag lyssnat klart på första sagan om ringen boken.  Den var helt okej även om den är seg ibland.  Imorgon är planen att se filmen. 
 
 
Min stackars morfar hade inte fått träffa mig på en vecka medan jag var sjuk så igår så gottgjorde jag honom ordentligt. 
 
 
Först så fikade vi på tant brun och åt varsin majblommabakelse. 4 kr per såld bakelse går till majblomman. Den var god men jag ångrar lite att jag inte såg wienerbröden innan vi beställde, de såg hur goda ut som helst. 
 
 
Sedan hade jag och morfar en timme att fördriva tiden i stan så vi åkte till ÖoB. Jag handlade för exakt 400 kr, det var egentligen mest förbrukningsvaror. Som kexchoklad och tvål. 
 
Sedan åkte vi till LIDL. Där handlade jag för exakt noll kr. Morfar är medlem där och han hade fått en gåva för att han hade handlat för över 500 kr. LIDL är verkligen generösa.  Morfar fick välja mellan att få en bulle,  en lime, florsocker eller en dessert.
 
 
Sedan åkte vi vidare till husvisning eller rättare sagt en kolonilott med en liten stuga som morfar var nyfiken på. 
 
Av alla hans rastlösa och impulsiva ideer så kan detta varit den bästa. Nu kommer det troligen inte bli något köp men det var mysigt. Jag hoppas han hittar något liknande någon annan stans. 
 
 
 
Sedan fick vi förmånen att träffa Ida och hennes valp som blivit en stor pojke.
 
Btw. Det var troligen Ida som smittade mig.  Hon blev sjuk samma dag som jag träffade henne i påskas och två dagar senare blev jag sjuk. 
 
 
Här under har vi en bild på morfars ben och alla tre hundarna. 
 
Jag lovar! Det är 3 hundar på bilden även om Lucia knappt syns bakom morfars ena ben. 
 
 
 
Idag är det sommar! 18 + och sol. Men Google svarade nej när jag frågade om det var varmt ute. 
 
Dagens planer har varit minimala förutom sagan om ringenboken. Men jag och hundarna gick förbi Jennys balkongen.  Det var trevligt att prata med henne och barnen samtidigt som de lät bli ett smitta mig med magsjuka!
 
 
Nu ska jag ut med Klara. Hoppas att katterna fortsätter att sköta sig.  På återseende!
 

Kommentera här: