Kaffe och sagan om ringen

Jag har nyligen upptäckt ett Katy Perrys låtar gör mig glad, de får min själ att vilja hoppa.
 
Nu kommer en lång redogörelse över min hyfsat händelselösa dag. Jag vill på förhand varna, det är merkurius retrograd, så det går sådär att tänka och skriva. 
 
I det super fina vädret så gick jag in och började kolla på sagan om ringen.  Jag tycker att de som skrivit manuset gjorde ett bra jobb, de hade tolkat boken bra.  Eftersom jag är så modern så såg jag filmen på dvd men halva filmen var på en skiva och resten på en annan.  Ett genidrag egentligen på en lång film. Så det blev en paus och en hundpromenad.
 
 
Även en simpel hundpromenad är händelserik om man tänker efter. 
 
Den oflexibla hunden har åsikter om var vi ska gå.  Oftast numera så vill jag gå över den lilla vägen till cykelvägen till stan.  Förra veckan så vägrade en oflexiblahunden att gå över vägen men oftast så godkänner hon att vi går några meter till soptunnan och slänger bajspåsar. Men idag fick jag tillåtelse att gå till nästa hållplats,  en bänk.  Men det var precis att vi kom så långt,  det gick några tonåringar en bit bort och den nämnda hunden blev obekväm. 
 
Men konstigt nog så var den oflexiblahunden motvillig till att flytta på sig när vi vi skulle gå förbi tonåringarna. Hon hade nog föredragit att de ansvarade för att det inte skulle bli en krock.
 
När vi nästan var färdiga med cykelvägen på andra sidan den lilla vägen så kom det en cyklist i fullfart som plötsligt dök upp  ifrån en skarp sväng.  Jag och hundarna fick kasta oss åt sidan för att inte bli påkörda. Eller så gick det inte riktigt till.   För en gångsskull så var hundarna rätt nära mig. Den oflexiblahunden var på ett bra läge och den flexiblahunden flyttade sig snällt den halva metern hon behövde,  men jag hade inte många sekunder på mig att få ordning på hundarna. 
 
Men jag antar att cyklisten hade stannat/bromsat om det hade varit fullständigt kaos men cyklister är sällan rädda om livet och jag kan tycka att det vore artigt att sakta ner när man möter hundar.
 
 
Efter promenaden så var det matrast. Medan min styvfar hämtade pizza så letade jag efter pizzaskäraren. 
 
Eftersom jag aldrig lär mig i vilken låda den är i så letade jag i två lådor men jag kunde inte hitta den! I den rätta lådan var det lätt att leta i men där låg den inte men i den felaktiga lådan så var det kaos, men där hittade jag 4-5 osthyvelar men ingen pizzaskärare. Jag tömde hela lådan,  nästan.
 
När jag sedan bad styvfar om hjälp så hann han knappt öppna den rätta lådan innan jag magiskt helt plötsligt såg den.  Men teori är att han hade smugglat i den innan jag bad honom om hjälp men det förnekade han men jag lovar, den låg inte där medan jag letade. 
 
 
Jag fortsatte att titta på filmen och hann se 20 min på andra delen när morfar kom cyklande och ville ha kaffe.
 
 
För andra gången i mitt liv så gjorde jag kaffe i min styvfars kök och för andra gången i mitt liv så drack jag kaffet svart. 
 
Jag insåg lite för sent att jag hade gjort slut på mjölken några timmar senare. Det smakade trots allt okej men ingen erfarenhet jag känner för att göra om. 
 
 
Efter att ha underhållt morfar i 45 min så kom styvfar och bytte av mig.
 
Då gick jag upp och tittade klart på filmen.  Jag är så kär i Legolas. 
 
 
Sedan gick jag hem och det var extremt mycket katter ute men de skötte sig fint. 
 
Nu ska jag fortsätta att umgås med mina innekatter. Vi hörs!

Kommentera här: