Livet som rödpanda

De senaste dagarna så har jag sett på nya disney/pixarfilmer.
 
Idag såg jag Encanto. Jag hade super låga förväntningar och ändrade mig inte.  Jag hade egentligen låga förväntningar över alla tre filmer jag kommer nämna i get här inlägget.  En annorlunda värld var definitivt sevärd och troligen bäst av de tre filmerna även om jag mest troligen inte kommer se om den. 
 
Nu till röd som jag egentligen vill prata om.  Först och främst. Vem vill inte kunna förvandlas till en rödpanda?
 
Filmen handlar om en 13 årig tjej som förskräckt upptäcker att hon bär på en familjeförbannelse som innebär att hon förvandlas till en panda när hon känner starka känslor.
 
Det här har jag tänkt på idag men jag tog det fem steg längre.  Att typ alltid vara förvandlad och ha olika färg beordrade på vilken känsla man känner. Det var en nyttig övning att ständigt fundera på,  vilken färg har jag nu?
 
 
Jag var ganska gul när jag fotade min glada och även rätt gul eller blå medan jag skriver det här. 
 
En färg kan betyda olika för olika människor och en färg kan ha olika känslor. Jag har googlat färgen röds betydelse.  Så om jag möter en människa och blir röd så vet egentligen inte personen om jag är arg, kåt (passionerad) eller tävlingsinriktad (kämparglöd).
 
Kärlek kan vara röd, grön eller rosa beroende på vilken typ av kärlek man känner. 
 
Om jag ändrade färg varje gång jag träffade en människa så hade personen direkt sett vad jag kände för personen så jag hade helt enkelt tränat på att alltid bli gul (glad) för att slippa bli analyserad.
 
 
På bilden ovan så ser vi mig i solglasögon som inte var mina. 
 
Mitt sällskap vilade mitt emot mig.  Vilken färg hon hade för stunden vet jag inte.  Avslappnad och blå? Trött, sur och röd? Trött, ledsen,  uppgiven och svart?
 
 
Btw.  Rätt passande att fågeln på bilden är en röd glada med tanke på det här inlägget. En röd panda är svårare att hitta i Sverige. 

Kommentera här: