Marknad, tvspel och naturliv

Vi börjar med ett öppet brev till Jenny! Om du vill ha barnvakt eller sällskap en söndag så är det större chans att jag fixar det om du frågar i god tid. 
 
Nu tillbaka till mig.  Jag har inte fotat några fåglar sedan senast eller sett någon mer Disney/pixarfilm förutom framåt. Jag har ingen åsikt om den men den var bra med en spännande idé men kanske lite rörig.  I helgen har jag istället sett serien wednesday på Netflix.  Den var bra samtidigt som jag hade förväntat mig något bättre och annorlunda, jag vet inte riktigt vad jag känner. 
 
Första bilden är en "jag behöver köpa hundmat och behöver se vilken sort jag ska köpa". På granngården så upptäckte jag att jag troligen inte hade köpt hundmat på flera år.  Mamma beställde alltid ifrån internet. Numera köper styvfar oftast maten och när de är min tur så skickar jag ofta in morfar som ombud (han har tid över innan han ska hämta mig).
 
 
I torsdags var det vårmarknad. Till minne av mamma så köpte jag kokosbollar. Men jag köpte fel sort,  jag är helt enkelt orutinerad.  Jag vill ha kexfribotten, vilket mina var och sedan vill jag ha enbart kokos runt skummet, vilket mina inte var.  De var chokladklädda med kokos på sig, men goda var de. 
 
På marknaden fanns det mängder med pokemongosedjur som jag lyckades undvika att köpa.  Jag behöver helt enkelt inte massa gosedjur även om det är Eevee och dens utvecklingar.
 
Jag och mina vänner åt semlesäsongens sista semla.  Den var god som väntat.  Efter vi skiljs åt så köpte jag mina kokosbollar och jag sökte upp morfar.  Det gick orimligt lätt att hitta honom.  Påvägen till ståndet så skickade jag ett meddelande till honom "Jag ska köpa kokosbollar nu. Typ vid systemet tror jag"
 
Väl vid ståndet så hade han svarat "ok" och jag frågade vart han var.  Två sekunder senare så såg jag honom. 
 
 
På fredagen så gjorde jag minsta möjliga. Dvs spelade tvspel för att träna inför barnvaktande. Lego city undercover. 
 
Nintendo switch kontroller är speciella eftersom man har två st. Om barnen hjälper till medan man sätter på dem så kan de kopplas hur som helst. 
 
Första gången jag och systersonen skulle spela lego city  så var det första gången jag spelade två st på switchen. Det  var lite svårt att komma igång.  Det kändes inte som att gubben lyssnade helt och det var svårt att avgöra vem som var min och vems som var Tims. Men tillslut kom jag fram till att den högra var min.  Men det kändes ändå inte helt bra. Men tillslut sa Tim att gubben som hade kört bil ner i vattnet var hans,  dvs den högra. Jag protesterade men gav honom sedan rätt. Då gick det något lättare men vi båda uppräckte snart att den gubben jag styrde med, den kunde Tim hoppa med.  
 
Vi hade alltså varsin kontroll till de båda gubbarna. Det kunde ha varit ett spännande sammarbete men vi löste det genom att han gav mig sin högra och jag gav honom min högra. Sedan gick det mycket lättare.
 
En liknande händelse hände idag när vi spelade Mario Kart. 
 
 
Jag har haft förmånen att umgås med systersonen både idag och igår. 
 
Systersonen är så söt.  Igår sa han till mig att om jag saknade honom så kunde jag komma hem till honom,  men inte om det var natt, för då var han trött.  Men han fick sen dåligt samvete och sa att han kunde somna om. 
 
Idag sa han att mina byxor var fina trots de var trasiga. Vilket var snällt eftersom han för ett år sedan tyckte att jag skulle slänga en tröja som var trasig.
 
 
Nu till min pik till min syster i början av inlägget.  Varje söndag så brukar jag åka till morfar. Men idag hade Tomas egentligen velat ha barnvakt hjälp eftersom han skulle bjuda oss på finmiddag. 
 
Men jag kompromissa och såg till att jag åkte till morfar lite tidigare och att jag kom hem lite tidigare. 
 
Jag,  morfar spelade kort som vanligt och för fjärde söndag i rad så vann morfar.  Jag vet inte hur snällt det är att slå barnbarnen i kortspel varje vecka.  Jag vet inte hur jag ska kunna spela bättre.  En viss del beror på tur och jag spelar redan väldigt taktiskt. Men jag tror jag skulle behöva bli bättre på mitt pokerface. När jag glatt och sanningsenligt berättade att jag inte hade några kungar så lade mina konkurrenser väldigt höga kort. Kupp mot mig eller för de helt enkelt ville bli av med sina kungar vet ingen. 
 
Vi spelar alltid 7an. Inför sista omgången så ledde morfar med 40  straffpoäng.  Richard låg sist med 15 poäng ifrån mig.  Det slutade med att Richard vann och jag fick ytterligare 20 poäng så morfar vann och jag kom sist. 
 
 
Efter kortspelet så brukar vi titta på bäst i test men det hann vi inte idag så vi gick vidare till nästa punkt på dagordningen, långpromenad.
 
Denna vecka avhandla vi vad myror äter och för två veckor sedan pratade vi om när älgar föder ungar. Btw. Älgar är bara dräktiga 8 månader.  Det är inte rimligt.  De är stora! En häst är ju dräktig 11 månader.  Men det är inte heller rimligt att människor är gravida i 9 månader när vi inte föder färdiga ungar, mänskliga ungar kan ju inte gå förens 9 -15 månader senare.  Dvs en människa skulle egentligen behöva vara gravid i minst 18 månader. 
 
 
Jag tänkte skriva att det här nog var allt jag hade på hjärnan idag men kom på att jag även vill prata om kråkor.
 
Min ena kråka har skaffat flickvän.  Fåglarnas könsroller är inte helt olikt människans. Fru kråka samlade material till boet medan hanen höll vakt, vilket han inte gjorde så bra eftersom han gömde sig bakom ett träd när han såg mig. Sedan flög de iväg tillsammans. 
 
Nu var jag klar för idag.  Vi hörs!

Kommentera här: