Röda läppar och röd gladan

Idag så har jag sett pixar filmen själen som handlar om en snubbe som dör och som vill komma tillbaka till sin kropp. Jag gillade filmen men har inget jag behöver diskutera just nu.
 
Jag vill istället diskutera röd igen.  Ej filmen utan färgen.  Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så kan röd symbolisera ilska,  sexighet, passion, kämparglöd och även kärlek. 
 
För några veckor sedan när jag målade så upptäckte jag att färgen röd kändes negativt laddad för mig.  I min konst så såg jag bara färgen röd som blod eller fara på ett eller annat sätt,  vilket röd också kan betyda. 
 
Ju mer jag tänkt på röd dessu mer så har jag kommit fram till att röd inte känns bra just nu. Så nu håller jag på att lär känna röd och hur gör man inte det bäst om inte med läppstift?
 
 
Nu har jag smink väldigt sällan just nu men 90 % av gångerna jag sminkar mig så har jag bara läppstift och mascara. Ibland kan jag vara sugen på ögonskugga men det är rätt sällan jag orkar sminka även basen. 
 
Men idag körde jag alla steg.  Dvs ögonskugga,  bas och läppstift. Jag tog till och med lite genomskinlig bryngel.
 
Men jag glömde att ta på mig mascaran! Det steget är av någon märklig anledning viktigast av allt.  Men fördel med att vara utan mascara är att det går snabbare att tvätta bort sminket. 
 
 
Idag fick jag besök av min röda glada. Jag såg den på avstånd men den flög närmare mig,  cirkulerande över mig en stund och flög sedan iväg. 
 
Nu tror jag att gladan är en magisk varelse som vakar över mig och som vill lämna ett budskap.  Men om vi rent logisk ska analysera rovfågelns beteende.  Varför flög den närmare mig?
 
1. 100 % slump
2. Den ville kolla ifall jag och hunden var något ätbart. 
3. Den ville hjälpa mig att få bättre bild på den,  jag fotade den dagen innan och fick sådär resultat. 
 
Jag tror verkligen på alternativ 3 och avslutar med bilden jag tog igår. 
 
 
Jag ljög tydligen.  Den bilden är tydligen tagen i förrgår.  Igår fotade jag en hyfsat vit duva.
 
 
 

Kommentera här: