Semlor, mer semlor och snö

Hej!
 
Senaste vi hördes så var det i början av februari och lilla syster Ida hade nyligen skaffat hund.  Vad har hänt sen senast? Jo morfar har kommit hem ifrån teneriffa och ätit väldigt många semlor med mig,  jag har upptäckt nintendo switch och snön vägrar lämna Sverige. 
 
Det var allt.  Hejdå!
 
Eller så kan vi gå igenom alla mobilbilderna. Klockan är nu 21:54 (jag vill veta hur lång tid detta inlägg tar att skriva).
 
Jag tvingade ut hundarna på pokemonpromenad där kopplena snurrade ihop sig, jag gjorde Tim sällskap medan hans mamma var i ullared men några dagar efter att hon kommit hem så smygfotade jag henne i hennes lägenhet. 
 
En dag så hade brevbäraren råkat ge mig min grannespost, inte nog med att hen upptäckt sitt misstag, hen hade även skrivit en lapp. 
 
En dag utan snö (minns knappt att sådana dagar existerat) så frågade jag mig själv, vad skulle göra mig glad.  Tydligen var det att stå barfota i en vattenpöl.
 
 
Men något som inte gjorde mig glad var att baka sockerkaka, det var en besvikelse att upptäcka det.  Men tanken på att bjuda Tim på den gjorde mig glad.  Dock så åt hans mamma upp den,  men även det gjorde mig glad. 
 
Jag har fortsatt att ta selfie med nästan alla semlor jag ätit och jag upptäckte nintendo switch. Jag fick pokemon shield spelet.  Men jag var oteknisk så det tog ett tag innan jag provspelade, men så fort jag lärt mig så var jag fast.
 
Jag har även upptäckt att jag hade en talang för att rulla garnnystan, men insåg sen att den talangen kommer av att ha tränat på att linda hästben i år och dar.
 
 
Det var tydligen mer vår i februari än vad det är nu!
 
Jag orkade inte fixa lunch en dag och insåg att min syster bodde i närheten så jag gick dit och åt.  Då fick jag träffa hennes kattungar. 
 
Ena dagen blev jag rädd för en smutsig snöhög och en annan dag blev hunden Lucia rädd för den. Jag köpte nya underkläder,  åkte allra längst bak i bussen (det var läskigt).
 
Givetvis spelade jag ännu mer nintendo switch.  Btw! Jag förstår mig inte på kontrollerna. Jag håller de alltid i fel hand.  Att styra gubben med vänster hand känns helt ologiskt.  Så mitt bästa tips är att ha vänster kontroll i den högra handen. 
 
 
En dag fikade jag två gånger på en dag.  Jag hade tid innan ett kuratorbesök och efter det så regnade det. Ingen vettig människa står ute i regnet om man kan äta semlor. 
 
Jag såg trailern till den nya nalle puh filmen.  Efter det tog jag ut nalle puh som var instängd i hundburen och satte i fåtöljen. Ingen vill göra en nalle puh arg.
 
Jag fick träffa valp igen och den andra systern gjorde pannkakor till mig ❤️ hon gjorde så många så att jag kunde ta med till lunchen dagen efter. 
 
 
Morfar kom hem ifrån teneriffa och vi inledde traditionen att äta semlor varje vecka.  Först ut var biltema som hade tagit till sig av kritiken jag gav förra året.  I år var de helt okej och det enda jag kan klaga på är att de slutade säljas somma vecka som fettisdagen. 
 
Jag ljög på en tidigare bild.  Det var på bilden under som jag höll Tim sällskap medan hans mamma var i ullared. Jag tvingade honom att titta på pokemon serien på Netflix.  Han var först emot det men när han väl hade tittat en stund så gillade han det. 
 
Min hund heter klara så när jag hittar en låda med "13 st små klara" så blev jag besviken över att den var tom och inte innehöll några valpar.
 
Mormors födelsedag firades på kyrkogården och jag trakasserier min syster med bilder när hon parkerar utanför strecken. 
 
 
En vän bjöd hem mig för att testa äggsås, något jag missat helt.  Jag blev förskräckt när jag insåg att det var kokta ägg i såsen (!!!!!!!). Något rädd så smakade jag och konstigt nog så var det gott och passade riktigt bra till fisk. 
 
Jag och en annan vän spenderade tydligen en dag på förskolan. Jag gjorde armband och hon lekte med spackel.  Tydligen köper folk fula tavlor för mycket pengar. En kväll med norrsken och jag fick ännu ett pokemon spel. pokemon scarlet.
 
En dag så var jag valpvakt. Valp följde ett tydligt mönster. Han sov,  vi gick ut och kissa, han lekte och när jag tyckte att han började bli vild så gick vi ut igen. 
 
Vid en av valppromenaderna så såg jag helt plötsligt en lös hund. Några sekunder senare insåg jag att det var min hund! Hundskrället ser mig och sticker. Även om jag misstänkte vart hon var så var jag inte sugen på att släpa med mig valp på hundjakt så jag körde taktiken att ropa högljutt i hopp om att någon skulle hjälpa mig.  Det funkade.  En kvinna hittade henne och svarade mig. 
 
 
Jag fotade venus och jupiter på himlen, döpte mina pokemon efter mina nära och kära,.åkte tydligen på en tidsresa ( enligt nummerlappen hos kuratorn så var det 2002), fika med morfar och jag målade. 
 
Mina systerbarn hade tydligen fått magnetgrejer att bygga med.  Jag tyckte jag var duktig på att bygga tills systersonen kom och kunde bygga 100 gånger mer avancerat än mig.  Tydligen tränar de på sånt på förskolan. 
 
 
Sedan kom en vecka med två dagars snökaos.  Konstigt nog så var min styvfar sen hem båda dagarna så jag fick ta hundarna.  Men de två första bilderna är tagna dagen mellan snöstormarna, då det var fint väder. 
 
Jag och morfar fortsatte att fika och en dag var jag barnvakt och fick mitt hår målat med tuschpenna.  Jag blev även imponerad av min syster.  Vi hade bestämt att vi skulle titta på melodifestivalen. Samma sekund som programmet började så klev hon innanför lägenheten. 
 
 
Ännu mer semlor, trötta pokemon och norrsken. 
 
Tre nätter så hade jag en övernattande gäst som fick dricka vatten i sängen.  Två av nätterna så vaknade hon förskräckt av att de låg en katt en meter ifrån henne.  Men sista dagen var de såpass bra vänner så de kunde ställa upp på en gemensam selfie. 
 
 
19 mars var årsdagen för sista gången jag pratade med mamma. Min styvfar hade tydligen beställt en träningscykel och den ville budet ha hjälp att bära in.  Den var tung!
 
Jag och morfar fikade lite till.  Sedan kom en helg med barnvaktande.
 
Vi spelade tvspel och jag tvingades bygga ihop en robot.  Jag kände mig inte så ödmjuk. Tim hade en anmärkning på mitt bygge men jag sa att det skulle vara så. Men när jag kämpade med en annan bit så rättade han diskret till mitt misstag. Jag hade missat att det skulle vara två identiska bitar bredvid varandra. 
 
Men jag fick pluspoäng lite senare när roboten försvann.  Jag letade i hela huset, tomas letade i hela huset men den var försvunnen.  Men tillslut hittade jag den. 
 
 
Förutom att äta semlor, så har jag och morfar gått promenader. Nu verkar semleperioden vara slut. Iallafall på det fiket vi var på senast.
 
Första dagen på sommartid så var jag inte glad.  En dag kände jag mig gaslightad av vädret. Det snöade på kvällen och hela gatan var vit men dagen efter var det svinkallt men all snö var borta!
 
Men idag har vädret varit ett motsatte.  Det är soligt och "varmt" men ändå massor med snö. 
 
 
Klockan är nu 23:17 och alla mina bilder är slut nu.  Så det tog nästan 1,5 timme att skriva om att jag inte gjort någonting. 
 
På återseende 
 
 

Kommentera här: