Bullbak och tålamodsövning

I söndags så fick jag höra av 5 åringen att jag behövde träna på att vänta och jag blev även rädd för en sminkdocka.
 
 
Bullbak med min syster och hennes barn stod det på schemat.  
 
 
Jag och de båda barnen fick varsin deg att leka med.  Jag gjorde prydligt mina bullar i allvarligt fokus. 
 
3 åriga systerdottern hade bett om hjälp två gånger så när jag var färdig så hjälpte jag henne,  det var mycket spännande. 
 
Vi hade flyttade magarin på bullarna och även om jag var beredd att stoppa flödet så rann det ut väldigt mycket fortare än vad jag trodde.  Men jag och 3 åringen lyckades lära oss att hälla mottligmängd tillslut. Även socker och kanel hade hennes bullar i generös mängd.
 
Oklart om någon vågat smaka på hennes bullar, de var typ de enda jag inte ens fotade så ni får se en bild på mina prydliga bullar. 
 
 
Medan min syster satte 3 åringen i badet så lyckades jag och 5 åringen spilla ut en stor mängd socker på golvet! 
 
Medan Jenny städe köket efter oss så tittade jag till 3 åringen i badet och påväg till badrummet så såg jag hennes hår,  sedan frös jag till.  Det såg inte rätt ut.  Huvudet såg allt för stilla ut.  Vilket inte var så konstigt,  eftersom det var sminkdockan jag såg. 
 
 
Tre åringen mådde bra och badade för fullt. 
 
 
Sedan bad 5 åringen mig att blunda och han ledde in mig i vardagsrummet.  Även om han tog fullständigt ansvar för min säkerhet,  han bad till exempel hunden att flytta på sig flera meter innan jag nådde fram dit så måste jag erkänna att jag lider av tillitsproblem.
 
Utan att ha trampat på något eller ha skadat mig så visade han mig hans nya tvspel.
 
Jag fick välja,  dock inte den jag valde men jag fick välja bland hans andra spel. Att starta tv-spel tar en evighet! Trots att jag satt tyst och snällt så sa han till mig att jag behövde vänta och la till att jag behövde träna på det.  Vilket var fullt rimligt,  även om jag var lugn och snäll denna söndagen så jag jag otåligt gnällt i tidigare och liknande situationer. 
 
Bilden är ifrån när vi spelade på paddan dagen innan. 
 
 
Medans Jenny vaktade ugnen så "gömde" jag fjärrkontrollen till tven. 
 
Jag lade den egentligen på ett säkert ställe så den inte skulle komma bort. Men till min besvikelse så letade hon inte efter den medan jag var där. 
 
När jag gick hem sedan så avslöjade jag att jag lagt den någonstans och om hon inte hittar den så får hon höra av sig.  Men hon hittade den lite väl fort, fast och andra sidan så hade jag lagt den på ett av fem rimliga ställen om den inte ligger på den rimligaste platsen. 
 
 
Jenny hade tydligen talang som ugnsvakt.
 
Det är bra att vi kan använda våra talanger.  Jag bakade prydliga bullar,  stökade ner och underhöll barn. Jenny gjorde det vuxna som innebar fixa deg, städa och passa ugn.
 
 
Givetvis fotade jag inte bara mina bullar.  Jag fotade även jenny och tims bullar innan de åkte i ugnen. 
 
 
När ni bakar bullar.  Gör ni då barnbullar som Jenny? Eller snurrar ni som mig?

Kommentera här: