Blixt bakande

Jag har en tid varit sugen på hembakatbröd och denna veckan har varit fruktansvärd.  Jag har känt bröddoft flera gånger, både där någon har bakat och på ställen där ingen kan ha bakat. 
 
Men tyvärr har jag inte riktigt energin för att baka.  Jag blir trött bara av att fundera på vilka ingredienser jag behöver. 
 
Så igår googlade jag "enkelt bröd utan jäst" och hittade Lindas bakskola. Hon hade ett recept hon kallade för blixtfrallor.
 
Mjöl, salt,  bakpulver,  olja och mjöl som rördes runt med en slev. Jag har aldrig varit med om något så smidigt.  Det gick hur lätt som helst.  Eftersom det var ett experiment så gjorde jag en halvsats.
 
Jag har hört att man inte ska öppna ugnen i onödan.  Men att öppna ugnen för att man vill ta en bild.  Det är väl inte att öppna i onödan?
 
 
 
Resultat blev faktiskt bra.  Även om det inte var exakt det mina smaklökar längtade efter så var det väldigt gott och jag känner mig nöjd för stunden. 
 
Jag åt två och nästa del i experimentet är att frysa den  tredje och se hur den blir tinad. 
 
Om frysta blixtfrallor blir bra så är det inte omöjligt att de kan bli en del av min frukostrutin i framtiden.  För även om det var lätt så är nybakta frallor inget jag orkar göra om jag ska iväg.  Men jag hade nog  dock kallat det scones framför frallor.
 
Det jag gillar med detta recept är att det är smidigt med olja. Fast smör/magarin är kladddigare att hantera innan det blir en kladdig deg.
 
 

Kommentera här: