Juldagen och nyår

Ska vi prata färdigt om 2022 så vi slipper nämna året något mer?
 
Jag firade som sagt julafton med Jenny och hennes två barn. Ett firande som tagit en hel del energi. Dels planering men även mycket sorghantering.
 
Så när den 25e kom så var jag helt slut.  Gårdagens sällskap utökades med styvfar,  morfar,  kusin,  Idas sambo och sist men absolut inte minst,  bästa  Ida.
 
Trots extremt trött så var det mysigt. 
 
 
Jag fick pengarna och två superfina ögonskuggpaletter. Morfar fick biltema badbyxor av mig och barnen fick bland annat en dinosaurie men inte av mig, den fotade jag eftersom jag var avundsjuk. 
 
 
Efter det så var julen äntligen slut. Den var mysig men det känns bra att slippa tänka på julafton i 10 månader. 
 
Sedan blev det vila några dagar. Samt ett besök hos morfar men det finns det inga bilder ifrån. 
 
29 december 
 
Så var jag barnvakt. Jag gjorde ett halsband,  såg barnen stöka ner sängen och lyckades klä på barnen på 5 min!
 
Klä på och klä på.  De hämtade kläder själva och jag assisterande mest.  Men jag trodde det projektet skulle ta minst en timme. 
 
 
30 december så fick jag pannkakor som tack för att jag var barnvakt men det har jag ingen bild på så vi fortsätter med nyårsafton som blev riktigt trevlig trots att jag inför planeringen mest bidragit med att säga att jag inte tänke tänka mer i år. 
 
Morfar rymde försten utomlands den dagen. Vem vet när han kommer hem.  Om någon planerar att råna honom så har han knappt något av värde längre sedan han flyttade till lägenhet. 
 
Det enda jag prioriterarade var att se snygg ut.  Det roliga med helkroppsbilderna var att jag bad systersonen flytta på sig (dock innan den bilden där han syns) men jag missade helt att Lucia våldgästa min bild.  Det såg jag först året efter. 
 
 
Jenny och Tim lagade mat,  Klara övervakade Thea när hon åt ostbågar,  jag hade helt plötsligt två gosedjur i knät. 
 
Efter maten som var riktigt god så gick jag ut med hundarna och tog vägen förbi min lägenhet. Katt som inte känner Lucia kom fram och hälsade. Jag trots att jag råkade bromsa fel hund så gick hälsningen bra. 
 
Sedan gick jag tillbaka till Jenny och blandade en rosa pantern till mig och henne.  Ej  barnen. 
 
 
 
Sedan tittade vi på frost 2, drack lite bubbel och såg sedan skönheten och odjuret. Tolvslaget lyckades komma under filmens bästa scen. Ni vet när de är fina och dansa.
 
Året innan såg jag dinosaurier och insåg att jag var lycklig. Denna gången kände jag mig inte lycklig men 2023 har ändå bra förutsättningar för att bli bra. 
 
 
Hundarna tog tack och lov raketerna med ro.  Klara vovva bara till två gånger.  Medan jag fotade raketer så la hon sov för att sova. Hon var så lugn så att jag var tvungen att kolla om hon fortfarande levde.  Det finns nog inget som är så tacksamt som att ha lugna djur på nyår. 
 
 
2023 annars då? Som jag inte nämnt hittills. 
 
Jag har fikat på espresso house.  Det var halva priser på polka cheesecake, som var jätte god. Men jag rekommenderar dock att skippa muffinsen som han köpte pågrund av beslutångest.
 
Jag har testat högtryckstvätt,  dock ej jag på bilden.  Det kändes som att skjuta med automatvapen (skulle jag tro). Men jag förstod den snälla såpbubblomaskinen (eller ja.. det var väl inte såpbubblor men det kändes som det i min fantasi).
 
 
Sedan fick vi näst intill snöstorm.  Det kom hur mycket snö som helst.  Jag trodde aldrig att det skulle sluta snöa. Men det gjorde det och sedan töade snön bort.
 
Nu känner jag mig färdig med vintern.  
 
 
 

Kommentera här: